Caiway gaat zijn diensten aanbieden op glasvezel in Krimpen aan den IJsssel

Status
Niet open voor verdere reacties.
https://www.caiway.nl/site/nl/applicatie/particulier/televisie/krimpen

Het unieke hiervan is volgens mij, dat op alle andere glasvezelnetwerken (KPN of XMS, Reggefiber) de reguliere BBC kanalen niet worden doorgegeven.

Volgens mij wordt dit het eerste glasvezelnetwerk in Nederland waarop dat wel gebeurt.
Dat heeft op zich niets te maken met de drager: glasvezel, maar voor zover ik heb begrepen alles met de BBC zelf. Die heeft alleen toestemming aan originele kabelboeren (en hun juridische voorzettingen in geval van fusie) gegeven om hun signaal door te geven. Nieuwe spelers op de TV-markt krijgen die toestemming niet meer (behalve voor BBC World en BBC Prime of hoe dat tegenwoordig ook heten mag).
 
Dat weet ik wel, maar het is toch vrij bijzonder dat een glasvezelnetwerk in Nederland, de reguliere BBC zenders aanbiedt?
 
Dat weet ik wel, maar het is toch vrij bijzonder dat een glasvezelnetwerk in Nederland, de reguliere BBC zenders aanbiedt?
Geen idee eigenlijk. Ik volg de ontwikkelingen met glasvezel nog niet zo, omdat ik woon in een gebied waar traditioneel de nieuwe ontwikkelingen aan voorbij gaan. We kunnen daar doorgaans pas na jaren gebruik van maken.
Maar 't lijkt me dat als je glasvezel hebt van één van de kabelboeren (Caiway, UPC, Ziggo ed.) dat je dan recht hebt op 't basispakket en bij Ziggo (Z1) zit de BBC daar standaard in. Als Krimpen aan de IJssel de eerste is met glasvezel (van in dit geval blijkbaar CAIWAY) heb je natuurlijk gelijk. Het unieke geldt dan in mijn ogen overigens voor alle zenders.
 
Jawel. Is er behalve Caiway nog een andere kabelaar die op glasvezel zit?
 

Dat wist ik ook niet dat die dat toch weer doorgaven. glasvezel aanbieder Hertzinger had eerder nog te horen gekregen in 2008 te moeten stoppen met het doorgeven van BBC 1,2 zie dit bericht:
https://tweakers.net/nieuws/52324/bbc-en-nederlandse-kabelmaatschappij-ruzien-om-doorgifte.html

Maar in maart van dit jaar was overigens wel dit bericht te lezen waaruit bleek dat BBC in de UK eigenlijk geen problemen had maar BBC vestiging in Hilversum moeilijk deed https://tweakers.net/nieuws/58983/kabelmonopolie-op-bbc-loopt-ten-einde.html

Maar nu in december 2009 zit er toch nog steeds geen BBC bij Digitenne, Tele2 of KPN Interactieve tv of Alice glasvezel tv bijv. dat is dan wel weer typisch.

Mooi verhaal overigens dat Caiway ook op glasvezel actief wordt. Wellicht dat ik dan toch tzt als Glasvezel in mijn woonplaats beschikbaar komt toch Caiway nemen. Want via de open kabel kunnen we volgend jaar schijnbaar alleen rekenen op Tele2 en nieuwe speler YouCa voor voorlopig enkel analoge tv. Ik wil juist digitale tv met HD en laat Caiway dat nou aanbieden met een heerlijk prijs/zender pakket!

https://www.caiwayglasvezel.nl genoemd op eerdere caiway pagina werkt overigens nu niet.. :cry:
 
Klopt dat die website nog niet werkt.
Dat komt pas als in Krimpen aan den IJssel diensten worden aangeboden.

Ik wil nog wel een kleine kantekening maken over het zenderoverzicht van XMS. Daar zie ik wel BBC 1 en BBC 2 opstaan ( ik was ook verrast)
Maar dat zijn wel de analoge kanalen.

https://www.xmsnet.nl/uploads/file/091130 ARTV leiden.pdf

Mogen ze ze ook digitaal doorgeven?

Ik kan zo gauw op hun website niet vinden welke digitale kanalen ze doorgeven.
 
Dit is goed nieuws voor de mensen in Krimpen (mijn ouders inbegrepen :P ). Ze betalen nu 8,95 per maand en hebben relatief veel zenders voor het geld.

Enkel internet via de (glas)kabel is nog niet mogelijk. Als dit mogelijk wordt, dan zullen ze waarschijnlijk wel overstappen, omdat ze nu nog via ADSL over ISDN(1) zitten te internetten. Hoge ADSL snelheden zijn uitgesloten.

Weet niet hoe caiway dit allemaal gaat kunnen doen. Want de huidige toko (kabeltv-krimpen) heeft geen winst oogmerk.

Ik ga de ontwikkelingen zeker volgen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan