• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

buiten decoder alleen npo1

Status
Niet open voor verdere reacties.
P

pjdejong

sinds een tijdje heb ik (zonder de decoder aan te zetten) alleen npo1, waarbij het signaal (en dus het beeld en geluid) vaak erg slecht is. Pas wanneer ik de decoder aanzet, krijg ik npo2 en 3 en de andere zenders.

Ik vraag me af of dit wel klopt, en ik vraag je af waarom het signaal van npo1 zo slecht is.

wie heeft deze ervaring ook? en hoe kan dit opgelost worden?
 
waarom zet je de decoder uit dan?
lijkt me toch logisch dat je dan geen digitale zenders kunt ontvangen.
en analoog is de beeldkwaliteit inderdaad slechter. dus zet gewoon je decoder aan zou ik zeggen.
 
Probeer eens een goede splitter i.p.v. via de in/out van de decoder.
 
sinds een tijdje heb ik (zonder de decoder aan te zetten) alleen npo1, waarbij het signaal (en dus het beeld en geluid) vaak erg slecht is. Pas wanneer ik de decoder aanzet, krijg ik npo2 en 3 en de andere zenders.

Ik vraag me af of dit wel klopt, en ik vraag je af waarom het signaal van npo1 zo slecht is.

wie heeft deze ervaring ook? en hoe kan dit opgelost worden?

Bedoel je dat je normaal digitale TV kijkt zonder de decoder te gebruiken via een CI+ module in je TV ?

Als de decoder dan in de coax kabel zit tussen de muurdoos en de TV wordt het antenne signaal alleen doorgegeven als de decoder 'aan' staat of in standby. Veel decoders hebben ook een deep-sleep of standby mode waarin alles uit staat om energie te sparen. De doorgifte van het antennesignaal naar de TV staat dan ook uit. De oplossing is dan door de antennekabel van de TV niet via de decoder te laten lopen, maar te splitten naar decoder en tv. (of de energie spaarmode niet meer te gebruiken)
 
ok, volgens mij moet ik nog even wat extra toelichten.

ik heb al heel lang de antenne kabel naar de decoder lopen en van daaruit naar de tv. Dit werkte altijd goed (natuurlijk met mindere beeldkwaliteit maar toch) en ik ontving met de decoder uit toch nog veel zenders.

Maar sinds een tijd (volgens mij ging Ziggo toen over op HD signaal) wordt alleen nog meer npo1 op die manier doorgestuurd, en dan ook nog eens met een zwak signaal.

Dit lijkt me niet de bedoeling van Ziggo. Ik hoorde laatst iemand iets roepen over ander soort kabels maar als leek in deze heb ik de vraag maar hier in de groep gegooid.
 
ok, volgens mij moet ik nog even wat extra toelichten.

ik heb al heel lang de antenne kabel naar de decoder lopen en van daaruit naar de tv. Dit werkte altijd goed (natuurlijk met mindere beeldkwaliteit maar toch) en ik ontving met de decoder uit toch nog veel zenders.

Maar sinds een tijd (volgens mij ging Ziggo toen over op HD signaal) wordt alleen nog meer npo1 op die manier doorgestuurd, en dan ook nog eens met een zwak signaal.

Dit lijkt me niet de bedoeling van Ziggo. Ik hoorde laatst iemand iets roepen over ander soort kabels maar als leek in deze heb ik de vraag maar hier in de groep gegooid.
blijft nog steeds de vraag staan waarom je de decoder uit zet?
zet hem aan en je kunt toch weer alles zien wat je wil?
als je de tv uitzet zie je ook niets:frons:
 
Heb je de tv al eens opnieuw laten zoeken naar de zenders?

Ziggo heeft heel wat zitten schuiven met zenders, zowel analoog als digitaal.
Zou dus zomaar kunnen dat je tv nog de oude frequenties heeft die nu niet meer juist staan.
 
Hoe zet je de decoder uit? Staat hij op stand-by, of schakel je hem helemaal uit? Als je een coaxkabel hebt lopen van aop naar de decoder en een van decoder naar de tv, dan kun je er inderdaad last van hebben dat als de decoder helemaal uit staat (of uitgetrokken is), je op de tv niet veel meer ziet. Probeer eens de decoder ertussenuit te halen en kijk of je dan wel goed beeld hebt. Als dat zo is, dan kan een splitter wellicht helpen, zodat het signaal naar de tv niet eerst door de decoder hoeft.
 
Als alleen NPO1 wordt doorgegeven is de smartcard niet geactiveerd.
Kan het niet zo zijn dat wanneer de decoder is uitgeschakeld de smartcard niet meer werkt en daarom maar 1 zender via de kabel wordt doorgegeven.
Dat het beeld slecht is komt waarschijnlijk doordat de versterker ook is uitgeschakeld.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan