• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

bug: onthouden afspeelpositie

Status
Niet open voor verdere reacties.
A

AlexvdB

Normale situatie (dus zonder de bug te triggeren):

Ik kies een programma uit de opgenomen programma's en speel dat af.
Na het kijken keer ik terug in de lijst met opnames, en het zojuist bekeken programma is geselecteerd. Het punt waar ik stopte met kijken wordt opgeslagen, later kan ik terugkeren naar dit punt om verder te kijken.

Het probleemgeval:

Ik bekijk een opgenomen programma. De recorder gaat ondertussen een ander programma opnemen.
Na het kijken keer ik terug in de lijst met opnames. Het programma wat nog bezig is met opnemen, dus niet het zojuist bekeken programma, is geselecteerd.
Later blijkt dat de recorder de positie heeft opgeslagen in het nieuwe programma. Wanneer ik dat nieuwe programma ga bekijken, krijg ik de vraag of ik wil afspelen vanaf het begin of vanaf het punt waar ik stopte met kijken. Maar ik heb dit programma helemaal nog niet bekeken!

Kortom: de recorder is in de war tussen het programma wat je aan het kijken bent en het programma wat opgenomen wordt.
 
Het is nog erger, als je een opname aan het bekijken bent, en ondertussen is iets anders opgenomen en die opname is ook alweer afgelopen, dan is de nieuwste opname geselecteerd.

Ik heb de gewoonte om series op te nemen, en die meteen na kijken weg te gooien met de rode knop. Alleen als na het kijken een nieuwe aflevering is opgenomen van dezelfde serie is die nieuwe aflevering geselecteerd, en gooi je per ongeluk die nieuwe aflevering weg. Zo ben ik wel eens opnames kwijt geraakt zonder dat ik ze gekeken had, omdat de GUI zo onlogisch is.
 
Het is nog erger, als je een opname aan het bekijken bent, en ondertussen is iets anders opgenomen en die opname is ook alweer afgelopen, dan is de nieuwste opname geselecteerd.
Dat is onderdeel van wat ik probeerde te beschrijven.

Alleen denk ik dat die nieuwe opname niet afgelopen hoeft te zijn. De nieuwe opname wordt ook geselecteerd wanneer deze nog aan het opnemen is. Jij zal het dan merken en niet weggooien, maar die bug van het verkeerd opslaan zit er dan ook al in.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan