• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

breedbandversterker meerdere aansluitingen

Status
Niet open voor verdere reacties.
S

surfer10

Ik heb een breedbandversterker gekregen van Ziggo met 4 aansluitingen excl. de invoer aansluiting. Ook het modem moet hierop aangesloten worden en dan zijn er nog 3 aansluitingen over.
Voordat de breedbandversterker aangesloten is had ik 7 tv aansluitingen aangesloten. Is het mogelijk dat er nog een geschikte (want de huidige kan niet op de breedbandversterker aangesloten worden dat werkt interactieve televisie niet meer) versterker op de breedbandversterker aangesloten wordt of nog een extra breedband versterker op de huidige breedbandversterker?
 
Mogelijk is het wel, maar of het gaat werken is de vraag. Als het signaal nog goed is op het punt waar je de tweede versterker wil plaatsen verwacht ik weinig problemen.
 
2e versterker

Wat is mogelijk? een tweede breedbandversterker of andere splitter. Een breedbandversterker moet ook een invoer hebben van de hoofdaansluiting. Ik heb 3 extra aansluitingen nodig hoe is dit het beste te realiseren?
 
Ik zat ook aan 2x tratec fra752 te denken.
MAAR : hij heeft 8 aansluitingen nodig. 1x modem en 7x TV.
In de plaatjes van William zit ook een 8 aanslutingen opstelling.
Volgens mij heeft hij nu zoiets. Helaas niet voor een modem geschikt :(
 
uitbreiding

Dat zijn inderdaad mooie oplossingen maar zonder modem? De link van William geeft verschillende opties. Bijv. 4 CAI aansluitingen maar kan deze GHV 41 MX op de huidige breedbandversterker wellicht niet. Daar kan wel een modem op. Als je die met 7 CAI aansluitingen neemt kan er geen modem op?

De link met 6 CAI aansluitingen voldoet toch wel? Ik neem aan dat de HIRSCHMANN GHV M(X) de breedbandversterker kan zijn van Ziggo en dat ik alleen de 2 splitters VFC 2104 zo aan hoef te sluiten dan kunnen er 4 extra tv aansluitingen op toch inclusief modem zoals die nu op de breedbandversterker zit toch?

Wat ik nu bijv op allekabels.nl heb gevonden:
Hirschmann verdeelelement vfc2104
Dit verdeelelement gat dus op de breedbandversterker met een coax en de andere zijde 2 aansluitingen naar de tv aansluitingen. Nu zijn de tv aansluitingen natuurlijk gewoon coax aansluitingen en het verdeelelement heeft F connectors. Wat heb ik dan precies aan bekabeling nodig?:
2x verdeelelement VFC2104
4x F conector push on of connector krimp? voor de aansluiting van coax naar verdeelelement
2x F connectorkabel voor verdeelelementen naar breedbandversterker maar hoe noem je die kabels?
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Splitters kun je alleen gebruiken als het verlies t.o.v. de versterking niet te groot is. Kwestie van uitrekenen of proberen. I.p.v. de GHV41M kun je ook de Ziggo versterker gebruiken.
 
ziggo versterker

Splitters kun je alleen gebruiken als het verlies t.o.v. de versterking niet te groot is. Kwestie van uitrekenen of proberen. I.p.v. de GHV41M kun je ook de Ziggo versterker gebruiken.


Welke Ziggo versterker bedoel je dan? en deze versterker aansluiten op de breedbandversterker?
 
Hoi,

Persoonlijk heb ik het zoals de 2e optie
ik heb zelf 3 TV's en op de 1e aansluiting heb ik mijn kabelmodem voor internet en telefoon. op de 2e zit mijn Cisco interactive decoder aangesloten. Alles werkt als een trein.

de GHV 41 M is 4x retour geschikt. Ik gebruik dus zelf geen ziggo versterker. (ziggo versterker alleen nodig als een monteur moet komen omdat ze anders niet wilde komen mocht ik een probleem hebben).

groetjes
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan