Brand regionaal verdeelstation Ziggo

Status
Niet open voor verdere reacties.

ziggoot13

Forum Gebruiker
Berichten
88
OSS - Klanten van Ziggo in Oss zaten donderdagavond vanaf 20.30 uur zonder internet, televisie en vaste telefonie. De storing was het gevolg van kortsluiting gevolgd door een brand in een verdeelstation van Ziggo aan de Spaanderstraat in Oss. Voor de brand werden de brandweerkorpsen van Oss en Berghem opgeroepen, maar de brandweer van Oss hoefde niet in actie te komen. De smeulende brand in kabels en apparatuur werd door de brandweer van Berghem geblust, maar toch kon niet voorkomen worden dat een groot deel van de apparatuur vernietigd werd. De storing werd pas in de loop van de nacht opgelost.

Bron: https://www.112brabant.nl/news/1050...efoon-en-internet-na-brand-in-verdeelstation/

Het lijkt erop dat de netvoeding van het station is gaan branden aan de foto's te zien.

Naar laatste berichten schijnt de televisie en radio al weer te werken. Toch snel gedaan. Zijn er Ziggo monteurs die meer inzicht hebben in wat precies gebeurd is en hoe men nu de noodvoorziening heeft opgezet?

Het lijkt erop dat de apparatuur voor het moduleren (en omzetten naar analoog waar nodig) bespaard is gebleven gezien de televisie al snel weer terug op het kabelnet gezet kon worden?

Vind de technische kant altijd wel interessant.
 

martwout

Forum Gebruiker
Berichten
1.675
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Re:

Zou misschien zo'n noodcontainer misschien kant en klaar zijn? Dus inclusief benodigde apparatuur? Ik ben ook wel benieuwd naar uitleg.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan