• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

blokkerig beeld

Status
Niet open voor verdere reacties.
B

BenJS

ik met vol trots een nieuwe 5400C geinstalleerd tvv de 5050 waar ik jaren over tevreden ben. Installatie ging vlekkeloos op de wifi dongle na (te langzaam, beter met LAN kabel naar de router) Helaas kreeg ik af en toe slecht beeld (de bekende blok-storing). Alles vervangen maar het bleef zo. Ten einde raad heb ik de 5400 en de 5050 boven op elkaar gezet en alleen de hdmi en coaxkabels tussen de decoders geswitched. Ik heb 3 zenders (NPO1, RTL4 en BBC1) getest (vermogen verschilt per zender) en bleef per zender ca 5min per apparaat op. Het slechte beeld kwam alleen voor via de 5400. Mijn vraag eigenlijk is - heb ik gewoon pech gehad met deze specifieke decoder of zijn er gelijksoort ervaringen? Een "deskundige" in de winkel zei dat de ontvanger in nieuwere decoders minder gevoelig zijn dan de oudere decoders - dit kan ik me niet voorstellen, kan iemand dit verifieren?
Ik heb uiteindelijk de 5400 teruggebracht naar de winkel en mijn geld terug gekregen, maar nu heb ik nog geen interactieve tv
 
Ik heb een 5050c en een 5200c op elkaar staan en merk dat het 5050c met dezelfde kabel een beter ontvangst heeft dan de 5200c.

Test door de COAX van de 5050c los te halen en aan te sluiten op de 5200c.
Dan bij Instellingen kwaliteit etc is hierin verschil wat soms toch nog aardig is.

Ik denk zelf dat de nieuwe tuners minder zijn of juist gevoeliger dan de oudere.

Zelf merkte ik dit een paar maanden geleden dat de kwaliteit op de 5200c minder werd en moest mijn kabels nalopen en opnieuw aansluiten om dit weer goed te krijgen. Nu kun je denken dat dit dus slecht was aangesloten maar werkte altijd prima en zijn goede kwaliteitskabels en aansluitingen.

Vervolgens spreek ik de buurvrouw die ook een 5200c heeft die ik daar heb aangesloten en exact hetzelfde probleem. Na maanden goed gewerkt te hebben nu ineens blokken in beeld.

Het vreemde van dit alles is als je de Humax helemaal uitzet dmv de schakelaar en daarna weer aan het weer even goed werkt werkt.
Met beide huizen getest en werkt op beide exact op dezelfde manier.

Als ik dan de reactie van Raantje lees wat hij gedaan heeft dan klopt er iets niet helemaal in de nieuwe decoders. Weet niet of dit bij andere ook gaat helpen maar ga dit zeker eens proberen om een mogelijk tweede probleem alvast op te lossen :mrgreen:
https://ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?t=43494&highlight=tweede+tuner&page=5
 
Migroen - bedankt voor je reactie, de tuners lijken dus "minder goed" dan in de oudere modellen. Het verhaal waar je naar wijst is ook interessant en zoals je opmerkt is er blijkbaar een probleem met de bouwkwaliteit van de tuner(s). Jammer dat Humax slordig is geworden, de 5050 is gewoon goed. Nou, ga ik het nog eens proberen en een andere 5400 (of 5200) kopen en hoop dat de "quality control" verbeterd is? :?
 
Migroen - bedankt voor je reactie, de tuners lijken dus "minder goed" dan in de oudere modellen. Het verhaal waar je naar wijst is ook interessant en zoals je opmerkt is er blijkbaar een probleem met de bouwkwaliteit van de tuner(s). Jammer dat Humax slordig is geworden, de 5050 is gewoon goed. Nou, ga ik het nog eens proberen en een andere 5400 (of 5200) kopen en hoop dat de "quality control" verbeterd is? :?

En probeer de nieuwe ontvanger dan ook ens met een kabelkeur coax kabel rechtstreeks op het Abonnee Overname Punt (AOP) aan te sluiten (als test) om te zien of de ontvangst dan wel goed is. Het zou kunnen dat je huidige kabels wat signaal van buitenaf in de kabels laten lekken waardoor het kabelsignaal gestoord wordt en dat een 5050 daar minder gevoelig voor is. Als je de Bit Error Rate (BER) bij de signaal pagina in het menu bekijkt hoort die op nul te blijven staan. Als je daar wel een getal krijgt zitten er errors op het signaal. Door ditzelfde rechtstreeks op het AOP te bekijken weet je of het via je kabels binnenkomt of niet.

De gevoeligheid of een zwak signaal is vrijwel nooit de oorzaak van blokken in beeld.

PS:
Die test met BER kun je natuurlijk nu al doen met je 5050.
 
Hoi CeeS, bedankt voor je reactie.
De BER met de 5050 op beide tuners is 0. signaalsterkte is 55-60%, signaalkwaliteit is 100%.
Toen ik bezig was troubleshooten de 5400 heb ik een coax rechtstreeks van de aop naar de decoder(s) geprobeerd maar er was geen verschil tussen deze en de via de kruipruimte gelegde coax.
Ik moet wel bekennen dat ik de coaxkabels zelf heb gemaakt, ik denk te weten waar ik op moet letten (prof 75ohm kabel met hirschmann steckers, geen gamma troep) maar wellicht goede raad om een andere kabel te testen. Heb je ook ervaring met mogelijke (ontvangst)verschillen tussen decoders?
 
Heb je ook ervaring met mogelijke (ontvangst)verschillen tussen decoders?

Ik heb zelf ook een 5050 en een 5200 en ook nog 2 TV's met CI+, maar ik merk geen echte verschillen. Wat je wel ziet is dat de signaal sterkte enorm varieert tussen de verschillende ontvangers, maar dat is een relatieve indicatie die niets te maken heeft met de kwaliteit van het signaal. Ik had vroeger een humax IR-FOX die maar 9% signaal aangaf, terwijl een andere ontvanger daat 70% aangaf. Dat zegt dus niets. Het enige wat echt interessant wordt is de BER.
 
Boven heb ik een 32" Philips LED met CI+ module, het beeld is altijd goed geweest. Ik heb net gecheckt - BER is 0. Deze TV is aangesloten via dezelfde versterker/splitter als die beneden. Ik wisselde de 2 uitgangspoorten toen ik bezig was met de 5400 maar geen verschil. Ik bedenk dus de decoder zelf, maar wel goed om de kabels goed te testen.
 
Heb je ook ervaring met mogelijke (ontvangst)verschillen tussen decoders?

Die ervaring heb ik wel. Mijn oude samsung kan Ziggo xite niet ontvangen (ber ca. 200000), ook niet als deze decoder rechtstreeks op het AOP is aangesloten. De Humax 5050 heeft hier geen enkel probleem mee (ber 0). Dezelfde kabel wordt gebruikt.

pvd
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan