• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Blokkeren internetverkeer voor 1 specifieke gebruiker

Status
Niet open voor verdere reacties.
A

Allan24

Hoi,

Ik gebruik een Ubee EVW3200, waarop ik meerdere apparaten (al dan niet bekabeld) aangesloten heb.
Nu wil ik één specifiek apparaat, met dus zijn eigen MAC-adres, de toegang ontzeggen tot een bepaald type websites. Meer specifiek: ik wil verhinderen dat dit apparaat (een draadloze mediaspeler) contact kan maken met adressen die beginneb met https://. In het bewuste apparaat zelf is dit niet in te stellen, maar het lijkt me dat dat in het modem wel zou moeten kunnen. De vraag is alleen: hoe...??
 
Via "Parental Control" zou dat mogelijk moeten zijn (even kijken in de handleiding die je HIER vind).
(Basic > Hier onder "Blocked Domain list" via de optie "Ad Domain" even die https:// toevoegen.)
 
Via "Parental Control" zou dat mogelijk moeten zijn (even kijken in de handleiding die je HIER vind).
(Basic > Hier onder "Blocked Domain list" via de optie "Ad Domain" even die https:// toevoegen.)

Dat klink op zich logisch, alleen: die regel geldt dan (voor zover ik heb kunnen nagaan althans) voor ALLE gebruikers van de internetverbinding. Dat zou dan betekenen dat ik ook op mijn laptop geen https-verbindingen meer kan maken en dat is niet de bedoeling. (Internetbankieren bijvoorbeeld maakt hier ook gebruik van.) Ik wil echt specifiek één apparaat uitsluiten van https.
 
Maar... Je kunt dan wel door invullen van vooraf ingesteld wachtwoord die blokkade omzeilen :wink:
 
Ik denk ook niet dat "Parental Control" gaat helpen. Ten eerste weet ik niet eens of je in die media speler dan de wachtwoorden kunt ingeven om internet toegang te krijgen via "Parental Control". Bovendien kun je daar niet bepaalde poorten opgeven , alleen domeinnamen.

HTTPS loopt volgens mij via poort 443, dus eigenlijk wil je die poort voor dat apparaat blokkeren. Zoiets specifieks kun je niet in de Ziggo routers instellen. Poorten kun je bij de Ubee alleen aan de WAN kant blokkeren, en dan geldt de blokkade voor alle aangesloten apparaten.
 
Ik denk ook niet dat "Parental Control" gaat helpen. Ten eerste weet ik niet eens of je in die media speler dan de wachtwoorden kunt ingeven om internet toegang te krijgen via "Parental Control". Bovendien kun je daar niet bepaalde poorten opgeven , alleen domeinnamen.

HTTPS loopt volgens mij via poort 443, dus eigenlijk wil je die poort voor dat apparaat blokkeren. Zoiets specifieks kun je niet in de ziggo routers instellen. Poorten kun je bij de Ubee alleen aan de WAN kant blokkeren, en dan geldt de blokkade voor alle aangesloten apparaten.

Zoals ik eruit op kan maken is het juist de bedoeling dat die mediaplayer niet meer via https naar buiten mag ? (dus is het ingeven van ww ook overbodig op dat apparaat)
Ik weet dat via Parental Control je complete domeinen kunt opgeven, maar of dat ook voor alleen het 'https' gedeelte opgaat... Nooit uitgeprobeerd.

Via 'Port Filtering' kun je wel degelijk poorten blokkeren vanuit de LAN kant ! (Echter geld dat dan voor alle pc's in het netwerk. :wink: )


Edit: https:// blokken via Parental Control lukt hier dus idd niet.

@ Allan24, gebruik je die mediaplayer voor bijv. internetradio of downloaden ? Zo nee, dan kun je natuurlijk wel het gehele apparaat de toegang tot het internet ontzeggen (maar dat wist je waarschijnlijk al). Wat is de reden dat je alleen die https:// wilt blokkeren ?
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Dank voor het meedenken :-)
Ik wil https blokkeren om te verhinderen dat de mediaspeler een nieuwe firmware vindt en downloadt. Deze geeft namelijk problemen. Ik ben inmiddels zo ver dat ik weet dat dat zoeken en downloaden van firmware via https verloopt, vandaar. Uiteraard heb ik al geprobeerd om in de mediaplayer 'automatische updates' uit te zetten -- dat gaat dus niet :-S
Ik wil (bij voorkeur) echter ook gebruik blijven maken van online streaming zoals YouTube en spotify, dus de internetverbinding helemáál blokkeren heeft niet mijn voorkeur.
 
Dán kun je wel degelijk Parantel Control gebruiken en vul je bij de te blokkeren domains de site van de fabrikant in. (kijk wel even op de site van de fabrikant of ze meerdere domains hanteren.)
 
Tony, heb jij wel eens Parantel Control actief gehad? Volgens mij wil je dat niet gebruiken tenzij je zeer goede redenen hebt. Je moet eerst per gebruiker een account aanmaken. Dus ook een voor de media speler.

Maar als je dan het internet op wilt, moet je altijd eerst je accountnaam en wachtwoord opgeven. Dat is zelfs zo als je vanaf een trusted computer het internet op wilt. Dus je hebt er dan zelf ook steeds heel veel last van.
Bovendien weet ik niet of zo'n mediaplayer in staat is om te herkennen dat hij een naam en wachtwoord moet opgeven als hij op een wel toegestane site moet kijken.
 
Euh... In een ver verleden toen de kids nog thuis woonden :mrgreen:
Maar ik ben het met je eens dat het geen geweldige oplossing is.
Van de andere kant, indien je met Parentel Control alleen het domein ingeeft van de fabrikant en voor de rest alles weghaalt/laat, dan zou je voor het overige gewoon (moeten) kunnen surfen (gebruiker aanmaken is ook niet noodzakelijk).

Moet wel zeggen, die PC is op de huidige apparaten een stuk verbeterd ten opzichte van vroeger...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan