Blok beeld bij groep: NGC, Disc., TLC, 13th St.BBC1, BBC2 en Canvas

Status
Niet open voor verdere reacties.

ziggogebruiker01

Forum Gebruiker
Berichten
294
Ik heb last van zulke ernstige digitale storingen dat er niet te kijken is naar:

National Geographic Channel, Disc. Channel, TLC, 13th St., BBC1, BBC2 en Canvas.

De rest is in orde. Analoog ook. Die storing kwam ineens: moet dus aan netwerk van Ziggo liggen. Ik denk dat een van de transport stromen (TS) bij Ziggo in het Casema gebied (Den Haag e.o.) bijna plat ligt.

Hebben jullie ook last?
 
Er is momenteel een storing in de regio Den Haag

Ik woon in Voorburg en begon gisteren rond 22:00 uur

Als je op actuele storingen kijkt en je postcode invult zul je zien dat er een storing is.
 
Bedankt voor je reactie. Toen ik mijn postcode invulde verscheen er geen storing. Probleem is gelukkig wel opgelost. Zou leuk zijn als Ziggo daar gewoon eerlijk over was. De helft van de mensen hier is er weer op uit gestuurd om al z'n kabels te vervangen door Hirschmann kabels door de helpdesk.
 
Blokkerig beeld op Kanaal 30 (TV West)

Op mijn tweede toestel kan ik geen TV West kijken (kanaal 30) door blokkerig beeld. Iets minder blokkerige storing heb ik op NED3, BBC2, ARD en ZDF. Op andere zenders heb ik geen last

Op de website van TV West staat dat het verschijnsel bekend is en dat Ziggo het probleem moet oplossen. Kijkers van TV West wordt gevraagd om hun klachten bij Ziggo te melden: bij deze.

Zojuist heb ik de Helpdesk van Ziggo gebeld. Die adviseert inderdaad "nieuwe kabels". Dat gaat mij weer een hoop tijd, geld en ergernis kosten. Dat doe ik dus nog maar even niet.

Ik vraag me namelijk af of het gaat helpen. Want: waarom wel storing bij TV West, NED3, BBC2, ARD en ZDF en op de andere zenders niet?????
 
Kijkers van TV West wordt gevraagd om hun klachten bij Ziggo te melden: bij deze.
Je vergist je. Dit is geen forum van Ziggo maar van Ziggo gebruikers. De gevraagde melding moet je bij de helpdesk van Ziggo doen of bij webcare (via twitter @Ziggowebcare).
 
[...]
Zojuist heb ik de Helpdesk van Ziggo gebeld. Die adviseert inderdaad "nieuwe kabels". Dat gaat mij weer een hoop tijd, geld en ergernis kosten. Dat doe ik dus nog maar even niet.

Ik vraag me namelijk af of het gaat helpen. Want: waarom wel storing bij TV West, NED3, BBC2, ARD en ZDF en op de andere zenders niet?????
Ik neem aan dat je digitale TV bedoelt? Voor analoog geldt: het kan dat de zenders in het lage frequentie gebied er redelijk goed uit zien maar dat de zenders in het hoge gebied slecht zijn. Laag = Ned 1 t/m 3, RLT 4 t/m 8, etc. etc. Hoog= de minder vaak bekeken zenders zoals BBC, Discovery etc.

Jij hebt last van storing op Ned 1 EN BBC2 dus lijkt mij dat je digitaal kijkt. Je hebt het ook over een 2e TV. Hoe is het beeld op de 1e TV? Goed? Dan kan het natuurlijk niet aan Ziggo liggen. Op elke digitale decoder kun je ergens de signaal sterkte en de kwaliteit v/h signaal bekijken in het menu. Die signaal sterkte zou ik van je 2 TV's eens gaan vergelijken. Als die sterkte van je 2e TV sterk minder is dan van je 1e dan moet je inderdaad de stekkers van je coax-kabels beter monteren of een kortere/andere kabel kopen.

Maar dat is eigenlijk een beetje off topic. Wat ik ervaarde is dat van de ene op de andere dag ineens zomaar een groep zenders knap slecht was en de anderen niet. Dat ligt altijd aan Ziggo.

Succes met puzzelen en laat horen of het aan de kabels lag :)


P.S. Dat van TV West is een apart verhaal. Heb ik iest over gelezen op OmroepWest.nl. Erg veel mensen klagen dat het beeld is verslechterd na geklooi van Ziggo. (link)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan