betanden via MSN messenger

K

Kees

Hallo mensen,

Kan iemand mij vertellen hoe het komt dat ik/wij wel bestanden kunnen ontvangen die via MSN messenger worden gestuurd maar ze zelf niet kunnen versturen.
Ter info: wij zitten op een netwerk (2 PC's)
Het zou fijn zijn als we ook konden versturen want via hotmail en Chello is het een cream. SUPERSLOW

Gr. Kees
 
Het gaat SNEL hoor. Jij woont waarschijnlijk in een drukke buurt, ik gelukkig niet. ;D
Heb je WinXP? Dan kan het zijn dat je Firewall aan hebt staan: msmsgs ofzo
dat had ik een tijdje geleden ook aan staan. Ik d8 de hele tijd: "waarom kan ik nix verzenden??"
Ik keek ff bij Firewall, en bleek dat er iets stond met msmsgs, dat heb ik weggevinkt, en nu doet ie het PERFECT. Mail van Chello is ZEER SNEL (mijn ervaring).
ALLEEN bij WinXP:
1. Ga naar Start=>Instellingen=>Netwerkverbindingen
2. Selecteer je CHELLO-verbinding=>rechts-klik=>eigenshappen
3. Tabblad Firewall
4. Is het vakje bij "Mijn computer en netwerk beveiligen...blabla" aangevinkt? Ga dan door met stap 5, zoniet, stop hier met lezen, want dan weet ik het ook niet meer.
5. Klik op Instellingen
6. Kijk of er iets staat met msmsgs ofzo, zoja, is ie aangevinkt? is ie aangevinkt, vink em dan WEG. KLAAR IS KEES (denk ik)
 
Die filetransfers zuigen van MSN Messenger, je kan er niets aan instellen... (tegenwoordig in icq2001b ook niet) -frustreer
 
Ik 'had' hetzelfde probleem totdat ik hoorde dat een virus scanner als 'Kaspersky' ook de boosdoener kan zijn.... Dus ik zet mijn virus scanner ff uit en voila.... ;D

mvg
 
Als je achter een router zit die staat te NAT'ten dan werke alleen het ontvangen, niet het verzenden. Zelfde gelod voor coice en video chat. Dit komt omdat nat de headers van de ip pakketjes aanpast. MSN zou aangepast moeten worden, maar ja M$ he ...
 
Wat tof zou zijn dat je in MSN Messenger kan zeggen welke poorten ie moet gebruiken voor het "luisteren"... dan kan je poorten mappen en werkt het super... maarja... nu maar socks ;)
 
8)
Gewoon de MSN poorten in je firewall/proxy open zetten... dan ben je van al het gezeik af... Ik heb nog nooit anders meegemaakt... Dus ff kijken op de M$ site welke poorten MSN messenger gebruikt.. (kijk dan ook ff voor de poorten van NetMeeting en zo, anders heb je daar weer problemen mee ;) )
8)
 
Terug
Bovenaan