Bestuur van UPC stapt op

  • Onderwerp starter Messenger
  • Startdatum
Status
Niet open voor verdere reacties.
M

Messenger

Bestuur van kabelaar UPC stapt op

AMSTERDAM - Het voltallige bestuur van kabelbedrijf UPC treedt binnenkort af. De raad van bestuur wordt vervangen door toplieden van United GlobalCom (UCG), het moederbedrijf van de kabelaar. Dat bleek maandag uit gegevens die UPC, dat in surseance verkeert, heeft ingediend bij de rechtbank in New York.

Bestuursvoorzitter John Riordan wordt opgevolgd door Gene Schneider, ook voorzitter van de raad van bestuur van UCG. Zijn zoon Mark Schneider leidde UPC tot de zomer van 2001. Bij de dagelijkse leiding wordt de topman geholpen door Michael Fries en Valerie Cover, die allebei hoge functies bekleden bij de moeder van UPC.

Mark Schneider krijgt na de bestuurswisseling ook weer een belangrijke rol in het kabelbedrijf, onder zijn vader. Dat geldt ook voor de huidige topman Riordan.

De wisseling van de wacht maakt onderdeel uit van een grootscheepse operatie om de financiën van UPC weer op orde te krijgen. Het bedrijf torst een schuldenlast van bijna 9 miljard euro met zich mee en heeft zowel in Nederland als de Verenigde Staten uitstel van betaling aangevraagd. Op die manier probeert UPC zijn obligatiehouders te dwingen hun lening om te zetten in aandelen. Als dit pressiemiddel werkt, is UPC 65 procent van zijn schuldenlast kwijt.

Om de schuldsanering te realiseren neemt het kabelbedrijf zichzelf als het ware over. De nieuwe eigenaar, New UPC geheten, krijgt een ander bestuur en zal geen notering hebben aan de Amsterdamse effectenbeurs. Het huidige bestuur zal opstappen zodra UPC in Amsterdam van de beurs is gehaald. Onduidelijk is nog hoe snel dat kan gebeuren.
Bron: Telegraaf.nl

Laten we hopen dat dit een positieve verandering voor iedereen met zich meebrengt.
 

FireFly

Forum Gebruiker
Berichten
2.607
maar wat is binnenkort? Chello / UPC kennende kan het dus nog wel een jaarte of twee later zijn ::)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan