bestanden delen via router

S

skywalker

Hallo,
ik heb sinds gister een router met 2 maal een pentium met xp.
merk sitecom.
maar hoe kan ik nu van de ene op de andere pc (een map) komen? ik kom er niet meer uit. en ik moet bijna elke 3 uur de router resetten omdat dan de gateway niet meer bij de netwerkverbinding staat en ik geen internet meer heb.
mijn dank is groot.

SW :o :o
 
Ik heb ook dit probleem gehad maar sinds ik als netwerkprotocol ook IPX/SPX (naar TCP/IP) heb geinstalleerd, werk het wel. Uiteraard moet het delen van bestanden wel aan staan!
 
Basic vraagje....

Heb je net wat Beer zegt bestanden delen aanstaan, en heb je ook daadwerkelijk via de verkenner mappen gedeeld?

Wat het resetten van de router berteft, de routers firewall maakt een interne log aan van "inbraakpogingen/portscans/etc" aan, het kan zijn dat de log vol loopt.
kijk eens in de log van de router of er niet een lange lijst van meldingen.

probeer anders eens de laatste firmware update te downloaden en te installeren.
 
Zodra je het IPX/SPX protocol installeert gaat dus je intern netwerk via IPX/SPX protocol .. Dat werkt dan ja.. werkt immers ook als je Netbeui gebruikt.

Maar het moet gewoon standaard goed werken via het TCP/IP protocol ... mits je dezelfde iprange gebruikt en tevens in dezelfde subnetmask zit en uiteraard de werkgroep niet te vergeten.
Normaliter moet dit autom. door de router goed worden gezet, ik neem aan dat dat dan ook zo is.. maar ik zou ut toch nog ff controleren :)
 
De Vraag is: "maar hoe kan ik nu van de ene op de andere pc (een map) komen?"
Met een Router is alleen met technische achtergrond of het goed lezen van de bijgeleverde informatie mogelijk om een LAN netwerk op te zetten. De Router verzorgt snel en makkelijk een WAN verbinding, maar een LAN (Intern Netwerk) is ff wat anders.....
 
Maakt niet uit welk netwerkprotocol je gebruikt. Als de machines mekaar kunnen zien en File & Printersharing is enabled op ieder LAN (My Networkplaces) dan kun je simpelweg bestanden delen. Machines hoeven niet lid te zijn van de dezelfde werkgroep. Advies is om een map te delen op een van de machines (bv genaamd "share") in je LAN en vanaf een andere machine daaraan connecten middels "Map Network drive". bijvoorbeeld: \\192.168.0.10\share of via DOS: NET USE * \\192.168.0.10\share

Je kunt ook meteen connecten naar een administrative share zonder dat een map gedeeld moet zijn. Je connect dan meteen naar een drive. Dus bv \\192.168.0.10\d$ Je moet dan wel het wachtwoord hebben van een administrative of Administrator account van de machine waarnaar je wilt connecten.

Connecten via naam kan ook maar dan moeten ze wel lid zijn van dezelfde Werkgroep.
 
Terug
Bovenaan