• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Bereikbaarheid van Linksys WRT54GL

  • Onderwerp starter Onderwerp starter Dummy
  • Startdatum Startdatum
D

Dummy

Ik ben voornemens een wireless router te kopen Linksys WRT54GL. Het is de bedoeling dat ik op de bg 1e en 2e verdieping van mijn woning kan internetten. Wie heeft ervaring hiermee. Moet ik nog extra onderdelen o.i.d. aanschaffen. (2 desktop 1 laptop)

alvast bedankt voor je reactie
 
Dummy zei:
Ik ben voornemens een wireless router te kopen Linksys WRT54GL. Het is de bedoeling dat ik op de bg 1e en 2e verdieping van mijn woning kan internetten. Wie heeft ervaring hiermee. Moet ik nog extra onderdelen o.i.d. aanschaffen. (2 desktop 1 laptop)

alvast bedankt voor je reactie

Als je echt wilt dat je bijde etages signaal hebben, dan zou ik wel een 3de party firmware erop installeren (DD-WRT.com) waarmee je de output van je 2 antennes kan verhogen tot maximaal 85dbi, kan tot 251dbi maar is niet aanteraaden, aangezien ze dan tewarm word.

Voorderest zijn ze rete stabiel doordat ze linux draaien mits je de juiste firmware instaleert.
 
Dank je wel, maar ik ben echt een dummy. Kun je mij zeggen wat firmware is?
 
Dummy zei:
Dank je wel, maar ik ben echt een dummy. Kun je mij zeggen wat firmware is?

Firmware is zegmaar de bios van de router, daarin zit de os (linux) drivers van wireless gedeelte en de switch gedeelte.
 
Moet je ook nog rekening houden met de plek waar je de router plaatst. Eigenlijk wil ik hem in de meterkast plaatsen. Een vaste lijn verbinding naar mijn PC in de woonkamer en draadloos naar de overige verdiepingen.
Wie heeft hiermee ervaring?
 
oke, als bios je nog niks zegt. Je werkt nu waarschijnlijk met windows. Dit is een operating system dat werkt samen met je pc. Voordat windows start, moet de computer eerst verteld worden dat ie windows moet starten. Dit gebeurt door de BIOS (dit staat voor basic input output system). Voor hardware, zoals een router, een wasmachine, een fietscomputer, een grafische kaart, noem maar op, moet ook software worden geschreven om iets te kunnen besturen. Zeg maar, als ik hier een spanninkje zet, moet er daar iets uitkomen, alleen dan wat geavanceerder. Dit noemen ze firmware. Dit is dus, zoals devil-strike zei, de BIOS van de hardware. En als het goed is, dan kun je in de browser als je op de router zit, een optie vinden waar je een bestand kunt inladen om de firmware te updaten.
Omdat je de GL hebt (niet alleen de GL kan dit hoor), kun je ook firmware erop zetten die niet van Linksys is, om andere functionaliteit beschikbaar te maken (dus zeg maar als ik hier een spanninkje zet, moet er daar nog meer spanning uit komen).

Hopelijk snap je het een beetje.
 
Locatie is belangrijk. Het ligt gewoon heel erg aan hoe je huis is gebouwd. Zit er veel ijzer in de muren en plafond, dan is ontvangst snel bagger. Bij mij thuis is alles van hout en beton (weinig ijzer) en ik heb overal in en om het huis excellent ontvangst. Mijn ouders hebben wel veel ijzer (ook een ijzeren balk na een verbouwing) en daar is de ontvangst echt snel bagger. zonder naar vloeren te kijken, 4 meter van de router, 0 ontvangst zonder extra antenne. Router is ook linksys wrt54.
 
De meterkast is altijd een mooie plaats voor een router.
Of je op de 2e verdieping dan nog genoeg signaalsterkte hebt, weet ik niet.
Dit is namelijk niet te zeggen, omdat het van een aantal dingen afhangt.
Oa het zendvermogen van de router en clients en of het betonnen, stenen, of houten vloeren zijn. Hetzelfde geld ook voor muren.
Gewapend beton houd het signaal het meest tegen en hoe meer bewapening (ijzer) erin zit hoe sterker dat is.

Is de meterkast voor en je wilt op de 2e etrage achter een computer gebruiken dan moet het signaal door 2 vloeren en verschillende muren. Hoe dat gaat is moeilijk van hieruit te voorspellen.

Het voordeel van een Linksys WRT54GL is dat je er alternatieve (3th party) firmware in kunt zetten, waarmee je het zendvermogen kunt verhogen.

In de meeste laptops is al een draadloze client (draadloze netwerkkaart) ingebouwd, die zou je dan geen meer nodig hebben.
Zit hij er nog niet ingebouwd dan kun je ze kopen in USB of pcmcia uitvoering.
Voor de 2e desktop koop je er een in usb of pci uitvoering.

Voordeel van een usb uitvoering is dat je hem met behulp van een usb verlengsnoer altijd op een iets gunstigere plek kunt gebruiken.
 
Goede antwoorden, maar wat nog niemand gemeld heeft is het volgende:

Als je op de 2e verdieping geen goed signaal zou kunnen ontvangen, zou je kunnen overwegen om op de 1e verdieping een range expander (access point) kunt plaatsen, welke (zoals de naam zelf al zegt), het bereik van je draadloze netwerk vergroot.
 
Zou ik eerder een antenne plaatsen op de eerste verdieping en met een kabeltje naar de pc sturen, is echt stukken goedkoper. Maar idd, een expander kan ook. Persoonlijk ben ik hier niet zo voor, omdat het teveel kost. Dan zou ik eerder overwegen de router op de 1e verdieping te zetten, maar ik weet niet hoe de mogelijkheden kwa kabel zijn bij jou....
 
Terug
Bovenaan