Bereik

Linkie

Forum Gebruiker
Berichten
31
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Hallo,

Ik heb een Linksys draadloze router type WPC54G. Deze zou een bereik hebben van ongeveer 40 meter. In de praktijk heb ik met ongeveer 10 a 15 meter soms al problemen. De router staat onder een buro, vrij zichtbaar. Als ik binnenhuis, bijvoorbeeld in de woonkamer, werk dan zit ik zo 8 -10 meter van de router verwijderd. Dan zakt het bereik onder de 60 procent. De signalen gaan dan door 2 bakstenen muren zonder metalen. Als ik in de tuin ga werken, 15 a 20 meter, dan gaat ie echt op een laag pitje en valt de verbinding soms weg. Wel moet ik de router dan dichter naar de tuin brengen. Vraag is dan ook hoe kan ik dit verbeteren. Aan een hele  goede verbinding van 50 tot 60 meter zou ik voldoende hebben.

Met dank,

Linkie
 
kijk eens met netstumbler of er buren op hetzelfde kanaal zitten. Kan enorm veel schelen.
 
Er bestaan antennes speciaal voor de 2,4 gHz band, waarin ook je Linksys uitzend, die peppen het signaal op.

Zoek is op internet naar antennas 2,4 ghz

Probleem met deze band is dat ook magnetrons van deze band gebruik maken, en daardoor storing geven.

Je gaf aan dat het signaal door 2 stenen muren moet gaan, ik heb het nooit geprobeert omdat ik het nu bedenk, maar je zou is kunnen proberen om een metalen staafje van +- 3 mm doorsnede door de muur te steken, gaatje boren etc, je kan het met siliconen kit afdichten en dan behang of wat ook erover.

Het idee is dat het staafje als een soort doorvoer antenne gaat werken, verder is het zo dat linksys routers en WAP etc standaard op +- 60% power staan ingesteld, kan je in de setup aanpassen naar 100%.

Het probleem met korte golven is dat ze meer naar de golflengte van licht neigen en daardoor een minder doordringend vermogen gaan krijgen.

gaat alaardig op een lexture lijken
 
tnks voor de reacties. De stenen muur geeft een probleem om opnieuw te bewerken. (net alles verbouwd en geschilderd e.d.) Ik neem aan dat je alleen last hebt van een magnetron als die aan het werk is. Maar geld dat ook voor decttelefoons.

In iedergeval welke is de beste antenne en hoe gaat dat in zijn werk om die te plaatsen. Uiteraard mag het weer niets of weinig kosten dus....En de buren zijn ook draadloos maar ik zie hem niet.

Groet

Linkie
 
Je kunt ze uiteraard kant en klaar kopen, maar er bestaan internetpagina's met het ontwerp en uitleg om zelf een antenne te bouwen.

Voor jou zou een Omnidirectional (rondstraler) het beste zijn. Er bestaan ook richtantenne's met nog meer verbetering van het bereik, maar die zijn bedoelt voor vast opgestelde apparatuur.

Dus met Google zoeken op omnidirectional zelfbouw
Sites over wireless: https://www.wirelessnederland.nl/      https://wirelessleiden.nl/
 
Ik heb er een paar bekeken maar niet echt simpel tebouwen, de onderstaande  ziet er goed uit, het zijn vrijwel altijd zendamateurs met licensie die ook meet apparatuur hebben en samen werken.

'T lijkt me beter om er eentje tekopen, garantie dan zelfbouwen

De artikelen geven wel aan dat er inprincipe vrijzicht moet zijn tussen de WIFI app onderling.

erg informatief , zeker lezen aanrader (omnidirectional zelfbouw)

Sector antenne voor Wifi ISM band (2,4GHz) ( voor Access point)

Het geheel vormt een Collinear Omnidirectional antenna. ... https://home.wanadoo.nl/erwin.gijzen/wifiomni/ Zelfbouw 8dBi Wifi Omni ...
home.wanadoo.nl/erwin.gijzen/wifisector/ - 23k - 22 aug 2005 - 

Links willen niet altijd lukken helaas.

Wat betreft de storing door een magnetron , uiteraard als die aanstaat, maar ook van andere gebruikers dan jezelf.

DECT telefoons werken dacht ik tussen 27-40mHz , valt er dus ver buiten, lagere freq. groter bereik totwel 400 meter in open air
 
Probeer het volgende eens (kost je vrijwel niets en het is ons op een training een keer aangegeven)

Neem een plankje welke je onder de router plaatst en onwikkel het plankje met zilverfolie. Zet om de antennes van de router een pringles bus
... klinkt misschien raar, maar het werkt echt :o. Hebhet zelf hier ook thuis, het ziet er niet uit maar je hebt wel een beter signaal.. zal geen superoplossing zijn maar iig een stukje op weg helpen :)
 
Die folie is wel een idee, normaal gesproken zitten zend-ontv. app. in een metalen behuizing voor afscherming etc. Er bestaat ook karton met alu foli, etalage mater. dat kan je dan in de router plakken, silicone kit oid, folie naar buiten toe, met een paar nietjes kan je een draadje vastmaken ook op de folie kant en dat vast solderen aan de massa op de print.

Die pringel kokers zit daar alu folie in??
 
Uhh!!!!!!............pringel kokers? Ik ben maar een leek hoor. Wil het wel proberen.
 
Terug
Bovenaan