• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Beperkt Wifi Windows 8 (Ubee UWV321B)

Status
Niet open voor verdere reacties.
P

Peter5143

Hallo allen,

Sinds april/mei maak ik gebruik van Ziggo Internet en TV. Zonder problemen alles geïnstalleerd en alles werkend gekregen. Waar ik echter al sinds het begin mee zit is wi-fi op mijn laptop krijgen. Met LAN-verbinding is er geen probleem en haal ik prima snelheden.

Er draaien meerdere apparaten op het wifi-netwerk:
HTC one M8
Samsung Galaxy Note II
Printer Epson SX425W
HP ProBook 450 G1 (met Vista)

Mijn eigen laptop (Acer Aspire E1-571) met windows 8 is de enige die ik niet op wifi krijg. Het netwerk staat in de lijst, accepteert ook het wachtwoord, echter blijft deze aangeven dat 'Toegang beperkt' is. In dit geval is beperkt: niet werkend.

Ben nu zover dat ik niet meer weet wat ik moet doen :(
Kan iemand mij wellicht helpen met dit probleem :thankyou:
 
Heb je al eens een foutoplossing van Windows zelf geprobeerd? Soms wilt dat nog wel eens helpen. Krijgt je laptop wel een ip-adres van de router?
 
Ik heb hetzelfde probleem.

Sinds een paar dagen een nieuwe laptop met windows 8.1

Deze verbindt wel met de router, maar internet is na een paar minuten niet meer toegangkelijk omdat de wifi meldt: "Beperkte verbinding"
Alle andere aanwezig wifi aparaten (inclusief andere laptop met windows 7) hebben op datzelfde moment geen problemen en hebben wel toegang tot internet.

Lijkt dus iets met windows 8.1 te zijn.

Iemand ideeen of suggesties?

(De drivers van de wifi kaart heb ik al geupdate)
 
Probeer het eens met een losse USB Wifi stick in de laptop. Te koop vanaf 6 euro. Wellicht is de ingebouwde Wifi adapter niet 100% compatible met de router. Zelf heb ik een ingebouwde Realtek RTL8188CE Wireless LAN 802.11n PCI-E NIC in de laptop en die heeft regelmatig kuren. Daarom sinds een aantal maanden een externe adapter in gebruik en die werkt probleemloos.
 
Hallo NetJak,

Dank je voor je antwoorden.
Mijn hardware betreft een Lenovo laptop, met ook een Realtek Wifi adapter (weet het type niet meer, dan zou ik thuis even moeten kijken)
Leuk/mooi dat een USB Wifi stick een oplossing biedt, maar bij een nieuwe laptop zou ik graag zien dat alles gewoon werkt.
Misschien toch maar eens contact opnemen met Lenovo/Realtek dan.

Verder lees ik op internet meer verhalen van mensen met Windows 8.1 en dezelfde problemen met verbinden met Wifi. Geloof niet dat dit allemaal mensen met een Realtek adapter zijn.
Ben benieuwd of het probleem iets is met compatibiliteit, of dat windows ergens roet in het eten gooit.
 
Misschien kun je op de site van Realtek een nieuwe driver vinden voor de Wifi-adapter. Bij mij werkte dat evengoed niet, maar mijne is alweer 2 jaar oud.
 
Ik heb de nieuwste driver al geinstalleerd, dus dat is het ook niet.
 
Heb je geen problemen als je met andere (ander merk) routers verbinding maakt? Bij familie of vrienden of zo. De vraag is natuurlijk, ligt het aan de Realtek of aan de Wifi-router. Waarschijnlijk aan de realtek, dat is in mijn ervaring een slecht merk. Maar bewijs het maar eens als hij met andere routers wel prima werkt...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan