• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Beperkt toegang WiFiSpots

Status
Niet open voor verdere reacties.
G

Gerrie88

Beste lezer,

Na downloaden van 'Ziggo WifiSpots' en het instellen van de van mijn laptop voor het gebruik van WifiSpots van Ziggo heb ik alleen beperkte toegang tot het netwerk. Hierdoor kan ik dus niet het internet op. Weet iemand hoe ik dit kan oplossen?

Alvast bedankt!
 
Waar en hoe heb je Ziggo Wifispots gedownload?
Ik raad je aan om deze software van je laptop af te halen, daar extra software niet nodig is.

Je zoekt WiFi naam 'Ziggo' op, vult de gebruiker en wachtwoord in welke in Mijn Ziggo staat, en je kan internetten via de hotspot.
Als je thuis via je eigen ziggo modem wilt verbinden, kan je beter je eigen wifi netwerk gebruiken.
Dit is velenmaler sneller :wink:
 
De extra software is niet nodig voor het gebruik, maar het installeren van de benodigde certificaten is zo ingewikkeld als je met Windows werkt, dat Ziggo daar een installer voor heeft gemaakt.

Op de Apple producten is het installeren gewoon een muisklik bij de eerste inlog.:wink:
 
Welk operating system gebruik je?
Vermoedelijk Windows x?
Je moet dan in netwerk de blokkade opheffen.
 
En dat is bij Windows niet anders...

Echt wel. En waarom gebruikt Ziggo dan een installatie programma voor de WifiSpots als dat volgens jou niet nodig is en gewoon met een muisklik kan? Zie https://www.ziggo.nl/klantenservice/internet/wifispots/instellen/ En kies dan Windows 7.

Ik ben in het verleden lang bezig geweest om via een radius server in te loggen met Windows 7 en heb het uiteindelijk opgegeven om een certificaat te gebruiken.

Met Windows 8.1 lijkt dat probleem weg, maar één muisklik is het nog steeds niet want ik lees toch dat je eerst een certificaat moet downloaden.
 
Met Windows 8.1 lijkt dat probleem weg, maar één muisklik is het nog steeds niet want ik lees toch dat je eerst een certificaat moet downloaden.
Ik heb het nogmaals geprobeerd op een laptop die nog nooit met wifispots verbinding heeft gemaakt:
Gebruikersnaam en wachtwoord inbrengen, één muisklik om te accepteren, klaar. Dit met windows 8.1
 
:) Mooi dat dit nu ook in 8.1 gemakkelijk gaat. :)

Ik zag dat de Ziggo instructie voor de mac nu ook inhoud dat je vooraf een certificaat download en installeert. Dat is niet perse nodig net als het blijkbaar bij Windows 8.1 niet perse nodig is.

Het certificaat dat Ziggo nu als download aanbied is een zogenaamd root-certificaat. Het certificaat dat tijdens inloggen getoond wordt is een intermediate certificaat. Als je het root-certificaat niet geïnstalleerd hebt, dan krijg je tijdens de eerste inlog de vraag of je het intermediate certificaat wilt accepteren. Doe je dat, dat wordt dat intermediate certificaat geïnstalleerd.

De nettere manier is inderdaad om dat root-certificaat te installeren. Die heeft ook een geldigheid van 20 jaar (tot 2034). Dus dan hoef je, tot die verloopt, zelf niets meer te doen.

De intermediate certificaten hebben een geldigheid van 1 à 2 jaar. Dus dan moet je elk jaar of elke twee jaar het certificaat opnieuw accepteren, als Ziggo die moet verversen.
 
Ik was nieuwsgierig geworden naar die certificaten want er zijn drie downloads.

- Gebruikersnaam met 8 cijfers
- Gebruikersnaam met m en 7 cijfers
- Andere gebruikersnamen

Als je voor "ander" operating systeem kiest, kun je gewoon het certificaat downloaden. i.p.v. een installer.

Tot mijn verbazing krijg je bij de eerste 2 opties gewoon hetzelfde root-certificaat. dat op naam van Ziggo staat en 26 juni 2034 verloopt.

De laatste optie geeft wel een ander root-certificaat dat op naam van Liberty Global staat en op 5 november 2048 verloopt. (Je laptop/smartphone zal eerder stuk zijn. :) )

In beide gevallen met een SHA-256 handtekening codering en een 4096 bit sleutel.
 
Ik installeer de Ziggo connectie altijd met certificaat. Kleine moeite voor de extra veiligheid. Ik heb het certificaat op een USB stick staan dan is het bij de hand.
Alleen onder Vista lukt het dus niet.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan