Benq AWL700 bereik

E

emiledj

Hoi,
ik ben nieuw hier en heb eerst is even gekeken naar alle meldingen die te maken hebben met de BENQ AWL700 wireless LAN. Ik heb ook zojuist de test gelezen in Computer!Totaal.

Mijn configuratie is (natuurlijk) kabel van chello en 2 pc's + 1 laptop. Deze heb ik nu verbonden met een SmoothWall-router bak (HP Vectra pc). Nu wil ik van al die kabels af en overstappen op een wireless netwerk 8).

Ik heb de handleiding is doorgelezen van de BENQ en het ziet er allemaal gelikt uit, maar nu komen mijn vragen:

1. Is de BENQ inderdaad zo makkelijk te installeren/instellen in combinatie met Chello? Dus hoef ik alleen maar het MAC-adres van mijn huidige Chello-netwerkkaart in te geven en heb ik het WAN-gedeelte dan al zowat in orde?

2. Wat is nu daadwerkelijk het bereik van de AWL700? Ik wil het bij mij op de 1e verdieping zetten en dan in de tuin b.v. internetten. Dit is max. 20 meter.

3. Hoe is nu het algehele oordeel qua stabiliteit van de BENQ? Of komt de ActionTec beter naar voren?

Kortom; voordat ik iets wil aanschaffen, wil ik toch ook hier even wat info. Op zich zijn de prijzen nu te behappen om over te gaan op wireless, maar dan moet het ook wel wat waard zijn.

Alvast bedankt voor jullie reactie. Het forum ziet er trouwens erg leuk uit en zit bordevol info!! Echt toppie ;)!!
 
Uhmm ik zit toch ook aan de Netgear FM114P te denken. Deze zou een bereik hebben van 25 meter :><?
 
Is het nu mogelijk om met een classic abonnement de AWL700 te gebruiken in combinaite met 2 PC's (beide voorzien van AWL100)?
Werkt de AWL700 nu in combinatie met Chello?
 
Terug
Bovenaan