• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

belkin range extender op wifi hotspot

Status
Niet open voor verdere reacties.
F

flyingdocter

In mijn appartement kan ik inloggen op een Ziggo hotspot echter het signaal is zeer zwak . Om dit te verbeteren heb ik een Belkin range extender in mijn kamer geplaats en met belkin.setup trachten te installeren. Maak de keuze uit de vele signalen voor <ZIGGO> en dan wordt er om een wachtwoord gevraagd ;als ik mijn ww zoals dat staat bij MIJNZIGGO invoer krijg ik de melding: fout wachtwoord . Wie heeft de oplossing??
 
Een wifi hotspot repeaten????
Ik denk niet dat dat gaat. De configuratie binnen Windows is afwijkend tov standaard netwerken die alleen een wachtwoord vragen. Ziggo heeft zelfs een speciaal configuratie programma gemaakt, omdat handmatig vrij ingewikkeld is. Ik betwijfel of een range extender zo iets ondersteunt. Bovendien moet m.i. de range extender het signaal oppikken op een plek waar het signaal wél sterk is.
 
Ik betwijfel of je extender WPA2-enterprise aankan.
De meeste extenders ondersteunen dat niet. En als ze het ondersteunen, dan is het nog de vraag of ze de rare Ziggo manier (zonder certficaat) ondersteunen.
 
Station

Wat in elk geval wel werkt wanneer je op een plek met te zwak signaal een laptop (met LAN-aansluiting) wilt kunnen gebruiken, is een Ubiquiti Nanostation2 (Loco) in station (=WiFi-client) modus + routermodus (op de LAN-kant).
Het kastje stel je op op een plek waar je (nog net) goed signaal hebt. In het webmenu van de Nano2 voer je dezelfde Ziggo EAP-gegevens in als bij je WiFi-adapter in je laptop/pc/smartphone.
De Nano2 sluit je vervolgens via een standaard LAN kabel aan op je laptop.
.
Tijdens een praktijkproefje werkte het verbluffend goed: in mijn huiskamer was de signaalsterkte van de dichtstbijzijnde Ziggo HotSpot minder dan -80 dBm, wat in de praktijk onbruikbaar is. De Nano2, opgesteld voor het raam, bood bij > -50 dBm de volle 802.11g snelheid van 54 Mbps. Handige functie van de Nano2 is de antenna align, waarmee je snel de plek met het beste signaal vindt.
.
Mij nog onbekend is, of achter de in Stationmodus werkende Nano2 een lokaal Accesspoint gezet kan worden (uiteraard niet met de SSID 'Ziggo').
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan