Belangrijke informatie rond conflictsituaties

F

Floppus.

Enkelen zullen al wel begrepen hebben dat ik redelijk overhoop lig met UPC op dit moment. Via PM's van de forum-UPC-lui hier heb ik opmerkelijke edoch belangrijke informatie ontvangen:

Ernie-UPC zei:
Omdat jij hebt aangegeven er een zaak van te maken, moeten wij ons terugtrekken. (Dit is conform de regels die daarvoor gelden binnen UPC). Dus dit is de laatste keer dat we in contact treden over betreffend onderwerp

Als je probleem dus inderdaad niet 1-2-3 standaard op te lossen is, maar je een echt probleem hebt waar enkel nog uit te komen is door UPC in gebreke te stellen en er een zaak van te maken, stopt alles. Hoe raar misschien ook, omdat je van een redelijk bedrijf zou verwachten dat ze juist proberen hun gebrek om te keren, omdat nadrukkelijk negeren bij een ingebrekestelling geen goed uitgangspunt biedt in een rechtszaak, kiest UPC er dus nadrukkelijk voor je niet meer van dienst te zijn en de zaak af te wachten.

Nu kan ik me daar in alle verwondering wel over verheugen, want wat mij betreft kan UPC de gang naar de rechter krijgen als inderdaad geen actie meer volgt uit de ingebrekestelling (met redelijke termijn), maar het lijkt me waardevol te vermelden voor degenen hier die een dergelijke gang niet zien zitten.
Diegenen die al maanden met een slepende zaak zitten, waarbij redelijkerwijs aannemelijk te maken is dat UPC haar volgens contract redelijkerwijs te verwachten verplichtingen niet nakomt (Ja, UPC dekt zichzelf op mooie manier in over garanties, maar via wat redelijkerwijs verwacht mag worden en marketinguitspraken doen ze dat teniet) kunnen wat mij betreft een PM sturen om gegevens uit te wisselen. De aangedragen gegevens neem ik dan zonodig mee, wat wellicht ook weer nieuwe mogelijkheden voor hen biedt.

Degenen die graag wat meer willen weten over verbintenissen en het niet nakomen ervan:
https://www.wetboek-online.nl/wet/BW6/s35998569.html
 
E

Ernie-UPC

Floppus. zei:
Enkelen zullen al wel begrepen hebben dat ik redelijk overhoop lig met UPC op dit moment. Via PM's van de forum-UPC-lui hier heb ik opmerkelijke edoch belangrijke informatie ontvangen:

Als je probleem dus inderdaad niet 1-2-3 standaard op te lossen is, maar je een echt probleem hebt waar enkel nog uit te komen is door UPC in gebreke te stellen en er een zaak van te maken, stopt alles. Hoe raar misschien ook, omdat je van een redelijk bedrijf zou verwachten dat ze juist proberen hun gebrek om te keren, omdat nadrukkelijk negeren bij een ingebrekestelling geen goed uitgangspunt biedt in een rechtszaak, kiest UPC er dus nadrukkelijk voor je niet meer van dienst te zijn en de zaak af te wachten.

Zoals ik hier al eerder heb gezegd, we waren erg ons best aan het doen voor je, totdat jij met een dreigende PM kwam.

Je kunt mijn bericht lezen zoals je wilt, er staat letterlijk: 'moeten wij ons terugtrekken'. Dit betekent dat de UPC forum mensen zich hier niet meer mee zullen bemoeien. Zodra je jouw zaak via de juiste manier aanhangig maakt, wordt daar uiteraard vanuit UPC op gereageerd.
 
Topicstarter
Topicstarter
F

Floppus.

https://www.wetboek-online.nl/wet/BW6/76.html
Maakt de schuldenaar bij de uitvoering van een verbintenis gebruik van de hulp van andere personen, dan is hij voor hun gedragingen op gelijke wijze als voor eigen gedragingen aansprakelijk.

Als je deze uitspraken doet als freelancer, ingehuurd bedrijf, of gewoon binnen UPC contract:
Jij handelt hier uit naam van UPC, dus is UPC verantwoordelijk voor de handelingen die je verricht, afspraken die je maakt, uitspraken die je doet, en ook de handelingen die je *niet* verricht. Je geeft aan je hulp stop te zetten, dus ja, dat is dus inderdaad vanuit een UPC een signaal dat je lopende acties onderbreekt zodra bekend is dat je in gebreke wordt gesteld.

Op 25 September maak ik mijn melding, veelvuldige en uitgebreide telefoontjes. Altijd lieve mensen aan de telefoon, maar effectief gebeurt er niets, terugbelmeldingen worden niet opgevolgd, klachtformulieren worden beantwoord met standaard reacties. Ik *blijf* steeds bellen, en verneem steeds dat er simpelweg niets terug te vinden is. Ik maak uitgebreide rapporten, Zonder resultaat. De afdeling netwerken zou via verschillende kanalen al ingeseind zijn, waarbij die afdeling binnen 72 uur dient te reageren: respons is nul.
Op 11 oktober (https://ziggoforum.nl/posts/166405/) meld ik dat er geen reactie komt, dat is aan de hand van communicatie op 6 oktober. Sindsdien volgt geen andere communicatie dan "zodra we meer weten" en "het is erg onprettig hoe je communiceert" als ik aangeef dat ik statusupdate wil op afgesproken tijden.
Je mag van mij dan in de afgelopen twee dagen zeggen dat ik "alles met een negatieve insteek begin", en dat ik me "kinderachtig opstel" (Mooie uitspraak uit naam van UPC, waarvoor dank) maar wat voor jou begin is, loopt al enige tijd.

Waar in dit verhaal blijkt dat jullie zo hard voor me bezig zijn? Door niet te reageren op het verzoek om een afgesproken datum met statusinformatie? Waarbij ik aangeef dat het me niet uitmaakt als er nog geen uitsluitsel is, maar ik wil weten dat er nog aan gewerkt wordt. Concreet zijn er gewoon geen afspraken te maken, en het enige wat je terug krijgt is "zodra ik meer weet". Zo kan ik ook zeggen dat na twee dagen geen bericht al een dreigende PM komt: gewoon inhoudsloos blijven reageren de komende 5 jaar, en het is vast wel een keer opgelost.

Overigens is het erg mooi dat je er wél ineens tijd insteekt om in dit topic te reageren, maar verder meldt dat jullie niets voor me doen. Als dat de status is, verzoek ik jullie vriendelijk buiten dit topic te blijven.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

EosFreak

Forum Gebruiker
Berichten
711
Vervelende situatie zeg, hoop voor je dat het allemaal goed komt. Ook ik heb hier de nodige problemen die al heel wat langer spelen dan een paar maanden, het is zelfs zo dat wanneer ik geen TV, internet, telefonie signaal ontvang hier ook geen monteur meer voor gestuurd mag worden i.v.m. de storing. 2 jaar geleden wisten de monteurs en UPC buitenmonteur die toen al over de vloer kwamen mij al te vertellen dat het een probleem was wat al jaren bekend was, ze mochten er natuurlijk niet al te veel over vertellen. Ze hebben het toen gedeeltelijk verholpen met een noodoplossing zodat het modem weer online kwam. De noodoplossing(tweede versterker) onder aan de flat is een paar maanden geleden ook weer verwijderd omdat deze bij mij en de andere bewoners plotseling alles nog meer verslechterde. Dus nog steeds geen oplossing(nieuwe glasvezel) voor de slechte signalen. Aan de andere kant moet ik wel iedere maand ruim €100 blijven voldoen voor diensten die niet of nauwelijks werken. Ik heb er zelfs een abonnement bij moeten nemen(Orange/Livebox) omdat overdag en in het weekend een pagina openen al nauwelijks mogelijk is. Een tijd geleden heb ik Wassily-UPC hierover ingelicht, hij houd het in de gaten voor me. Tot nu toe is er niemand van UPC geweest die me ook maar ergens van op de hoogte stelt omtrent de storing, behalve Wassily UPC, best frustrerend terwijl ikzelf zonder overdrijven honderden euro's heb gespendeerd aan telefoonkosten.
 
Topicstarter
Topicstarter
F

Floppus.

Lijkt me een typisch geval van ingebreke blijven. UPC levert niet datgene wat je redelijkerwijs mag verwachten voor dat geld. Je hoeft dan ook niet te accepteren dat je die kosten blijft maken. :)

PM me anders je mailadres, dan krijg je de mijne, en verneem ik graag details rond je situatie.
 
P

pblock

Floppus,

Ik denk dat je moet oppassen dat er niet een "tussen wal en schip" situatie ontstaat waar je je in manouvreert.

Die artikelen die je heb aangehaalt, houden verband met elkaar.

En wat betreft het "terug trekken" van ernie-upc, hij heeft er, naar wat ik ervan begrijp nog geen zaak van gemaakt, dus het "dreigen" ermee houd dus in, dat als er geen verbetering in deze situatie ontstaat er DAN PAS andere stappen cq mogelijkheden worden overwogen om toch het ongelijk, omtezetten naar een gelijk krijgen situatie.

Je laat je op deze manier wel kennen door er een streep ondertezetten, alleen maar vanwege "dreigen", en daarmee dan ook met een "regel, beleidslijn" aantekomen om je besluit teonderstrepen.

Dat kwello een min bedrijf tenvoeten uit is, dat met mooie beloften komt en eruiteindelijk die beloften niet worden nagekomen, maakt het het er discutabeler door wat de waarde van die regels en beloften is.

Dat ermisbruik wordt gemaakt van de machtspositie , lees monopolie, is desteschrijnender voor mensen die hun dure geld uitgeven aan slechte producten en nazorg over die producten. Dit komt extra tot uiting door de vele klachten die hier op het forum worden geuit.

Dat het frustrerend is voor jou en je vrienden die hier de kastanjes uit het vuur moeten halen, en daarbij genadeloos de vingers kunnen branden is blijkbaar inherent aan het beleid van je bazen.

Zoals ik hier en daar lees, kunnen jullie best wel zaken regelen, dat is jofel, maar laat je dan niet uit het veld slaan door iemand die zijn kont tegen de kribbe gooit, dat zou, lijkt mij juist een extra argument moeten zijn om tot een oplossing tekomen.
 
J

jtech

Ik denk niet dat het zinvol is Ernie-UPC verantwoordelijk te houden voor het feit dat hij zich terugtrekt uit deze zaak. Kennelijk is dat UPC-beleid en hij is als werknemer gewoon verplicht zich daar aan te houden, of hij het nou leuk vindt of niet.

Dit alles neemt niet weg dat ook ik het hier gevoerde beleid van UPC absoluut verwerpelijk vind. Juist als iemand zo radeloos is na een lange periode van problemen, zou UPC juist alles op alles moeten zetten om de klant te helpen en de problemen op te lossen. Ook vanuit marketingtechnisch oogpunt kan ik het beleid van UPC niet anders kwalificeren als uiterst dom. Het kan niet anders dan dat dit veel klanten gaat kosten. Ook ikzelf, die momenteel totaal geen problemen heeft, begin me achter de oren te krabben of het wel gewenst is binnenkort nog een jaartje bij te tekenen en ik ben bang dat ik niet de enige ben die naar aanleiding van zulk klantonvriendelijk gedrag begint te twijfelen over verlenging van het abo.

Kom op UPC, laat je nu eindelijk eens van de goede kant zien!!! Anders gaat het je toch echt klanten kosten.

Floppus: sterkte met dit hele verhaal :6 :6
 
P

pblock

cit jtech.:

Ik denk niet dat het zinvol is Ernie-UPC verantwoordelijk te houden voor het feit dat hij zich terugtrekt uit deze zaak. Kennelijk is dat UPC-beleid en hij is als werknemer gewoon verplicht zich daar aan te houden, of hij het nou leuk vindt of niet.
**

Waar het omgaat is dat als er maar een beetje tegenstand is , "men" er de brui aangeeft. beleid of niet , maakt het alleen maar erger.

Er wordt niet met de klager meegedacht, er wordt voor hem gedacht, zo wordt je buitenspel gezet en dat is niet juist..
 
J

jtech

Chello Anarchist zei:
Waar het omgaat is dat als er maar een beetje tegenstand is , "men" er de brui aangeeft. beleid of niet , maakt het alleen maar erger.

Er wordt niet met de klager meegedacht, er wordt voor hem gedacht, zo wordt je buitenspel gezet en dat is niet juist..

Volkomen mee eens, maar als individuele werknemer begin je natuurlijk weinig. Maar ik zou in ieder geval bij die tent niet als HD medewerker willen werken, want het wordt je gewoon onmogelijk gemaakt de klant ECHT te helpen. Tamelijk frustrerend lijkt me dat.
 
Bovenaan