bekabeling

Status
Niet open voor verdere reacties.
P

PJK

Goedemorgen,

ik heb een vraagje over bekabeling welke ik wil aanleggen. De situatie is nu dat er een UMU-01 in de meterkast zit en ± 12 mtr verder, via goede bekabeling, de kameraansluiting nu wil ik de UBEE niet in de meterkast maar bij dat aansluitpunt in de kamer waar ik dan middels een Fran752 verder wil met de bekabeling daar dit vanuit de meterkast niet mogelijk is, de vraag is kan dat???
 
Ik zou zeggen probeer het uit door de umu en de ubee naar de kamer te verplaatsen, het kan werken.
Persoonlijk zou ik het nooit op deze manier doen, als je na 12 meter pas een versterker gaat plaatsen versterk je ook de eventuele storingen die je op die 12 meter kabel oppikt. Versterken moet je zo dicht mogelijk bij je aop doen.
 
Bedankt voor de reactie ik ga het uittesten

grtz Peter
 
Persoonlijk zou ik het nooit op deze manier doen, als je na 12 meter pas een versterker gaat plaatsen versterk je ook de eventuele storingen die je op die 12 meter kabel oppikt.
Helemaal mee eens. 12 meter voorafgaand aan een versterker maakt de hele bekabeling bijzonder kwetsbaar.
 
Een aansluitende vraag: kan ik wel die UMU 01 in de meterkast laten zitten en dan aan die ± 12 mtr de UBEE koppelen?
 
Nee, de TV-uitgang is niet geschikt voor modems, en de DATA-uitgang heeft vrij veel demping. Als je toch van plan bent de FRA-752 te plaatsen kun je het beste de UMU-01 er helemaal uit laten en de modem op de 0dB-uitgang van de versterker aansluiten.

Wat betreft die paar extra meter coax: vaak ligt er buiten nog veel meer, hier loopt er minstens 60m van de straatkast naar de aansluiting in huis. Die paar dB extra demping zal het verschil waarschijnlijk niet gaan maken.
 
Wat betreft die paar extra meter coax: vaak ligt er buiten nog veel meer, hier loopt er minstens 60m van de straatkast naar de aansluiting in huis. Die paar dB extra demping zal het verschil waarschijnlijk niet gaan maken.
12 m is 20% extra.
En een paar dB extra kunnen wel degelijk het verschil maken.

Het zijn misschien allemaal relatieve "beetjes", maar het houdt een keer op, natuurlijk. En de kwetsbaarheid neemt ook steeds toe met verlengen, splitten en aftappen.
Alle koppelingen kosten dB.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Dus geen goede oplossing. Het probleem zit het hem in het feit dat ik geen datakabel naar de meterkast kan leggen daarom dat ik op zoek ben naar een oplossing om die AOP cq UBEE te verplaatsen naar de huiskamer vandaar kan ik nl wel een data kabel leggen.
 
Ik begrijp je probleem en dat je moet roeien met de riemen die je hebt.

Zapp Brannigan's insteek vatte ik ook zo op.
Dus misschien toch maar proef op de som nemen, maar wel in je achterhoofd dat je de beste kwaliteit kabel gebruikt en zo weinig mogelijk moet koppelen en/of aftappen.

Zo hou je het signaal zo zuiver mogelijk en loop je bij tussentijdse versterking minder kans op veroorzaken van (meer) BER en bederf van het signaal.
 
Zover als ik heb kunnen zien zit er hele goede bekabeling dus ga het idee uit proberen.

Hartelijk dank voor het meedenken en het aandragen van ideeën.

grtz Peter
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan