• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Beginners Installatie probleem >> Opstart Probs

M

mattiejj

Goeie middag,

Gister een nieuwe pc met de pakketpost ontvangen...en zo'n leuke Sweex LB000021 router. Nu heb ik een beetje een probleempje. Gister...toen alles het nog een beetje deed, heb ik de router zo geinstalleert zoals ze me dat in het boekje uitlegde. Na de installatie...toen ik een website wilde opvragen, kreeg ik het chello.provision scherm (logisch, lijkt me...want je zet een nieuwe pc op i-net?)...dus fijn alle gegevens ingetoetst. Daarna dacht ik dat het i-netten lekker kon gaan beginnen, maar toen begon het pas. Ik kon wel ip's pingen, maar uiteraard geen url's opvragen. Toch wilde ik graag internetten en heb toen mijn pc weer direct op de kabelmodem aangesloten en de adapter van de router uit het stopcontact gehaald.

Nu ik vanochtend weer aan de slag wilde...kon ik nog steeds geen url's opvragen (DNS prob, ofzo?? n00b :))...heb toen op de reset knop gedrukt van de router, want kwam op het idee om alles dan nog maar een keertje opnieuw in te stellen en weer eventjes terug te gaan naar de fabrieksinstellingen. Sindsdien heeft mijn pc moeite met het verkrijgen van een IP van de router. Uiteraard kan ik wel in ipconfig /release uitvoeren...maar bij /renew blijft ie makkelijk een heeeeeleee lange tijd staan voor ie er toch echt mee stopt. Hetzelfde met de ' herstellen'-functie in windows (bij netwerkverbindingen). Dus...op dit moment zit ik weer rechtstreeks op de kabelmodem. Opzich geen probleem, is het niet dat er nu op zolder nog een pc zonder i-net staat.

Goed...dus k heb twee vraagjes voor jullie..en ik hoop dat je me kunnen helpen daarmee:
- Hoe kan ik de verbinding van mn pc naar mn router weer herstellen? (verwisselen van poort heeft geen zin gehad)
- Hoe fix ik dat ik wel gewoon url's kan opvragen??


Bedankt iig....
 
Ah...tegen alle wetten van de handleiding in, heb ik volgens een HOW-TO die ik ergens gelinkt op dit forum heb gevonden toch handmatig een Ip toegewezen...en zit op dit moment te i-netten op het netwerk.

Dus...tjah...iig bedankt :P
 
Terug
Bovenaan