Beeldscherpte LCD TVD

  • Onderwerp starter HansPurmerend
  • Startdatum
H

HansPurmerend

Ik heb sinds kort een LCD TV met een diagonaal van 81 cm. De ervaringen in combinatie met UPC Digital zijn onverklaarbaar wisselend: de ene keer een droom van een beeld met prachtige heldere kleuren en veel diepte en de andere keer een wazig beeld waarbij je veel "blokjes" ziet en wazige achtergronden. Reclamespotjes doen het erg goed, herhalingen binnen programma's zoals b.v. bij NOS 10 uur journaal doen het slecht. Ook per zender grote verschillen: RTL Plus (Duits) doet het perfect! Worden deze problemen herkend? Komt dit door een in sterkte wisselend signaal van UPC?

???
 
Ik vermoed toch dat dat aan de kwaliteit van de uitzending zelf ligt.
Met een LCD zie je veel meer detail. Bij een normale beeldbuis vloeien de pixels in elkaar over, maar op een LCD zie je alles haarscherp.. dus ook de slechte opnames.
 
Wat ik wel merk met DTV is dat het geluid nogal verschilt per zender...SBS6 bv. is veel duidelijker/harder in geluid als bv. Ned3.

Heeft toch te maken met de doorgiftekwaliteit van UPC en met LCD zul je dat zeker meer merken als met een gewone tv.
 
sommige lcd/tft schermen hebben de optie de aangeleverde signaal (vga/rgb/composiet/etc.) te scannen , en hierop het beeld automatisch optimaal af te stellen(beeldverhouding/aantal pixels/frequentie).
Bekijk dus effe de onscreendisplay van je lcd tv , zoek op na beeldhardware funetuning ofzo(scanner voor aangeleverde signaal) stel je upc tuner/decoder in op best ontvangbare kanaal(duitse rtl bijvoorbeeld) en laat dan je lcd/tft beeldscherm/tv scannen , of stel het handmatig in. misschien dat je via fabrikant v/d upc modem , of upc zelf info kan krijgen welke config de tuner/decoder heeft(breedte/hoogte in pixels/framerate/beeldfrequentie/composiet-svhs-digital?/aangeleverd geluidssoort.

Het is mij n.l. opgevallen dat lcd/tft schermen echt multi beeldsetup zijn, bijzonder meer mogelijkheden dan beeldbuis crt. Dan behoort het dus wel goed ingesteld , en "auto"=niet altijd ok.

p.s. blokjes in beeld , korreltjes is zeker niet je lcd/tft scherm , maar de lage zendkwaliteit(teveel digi compressie of slecht bronsignaal) van upc digital (denk aan een divx(avi) met super compressie ,zelfde blokjes.) Of je modem probeert van een belabberd signaal nog iets moois te maken.
Dus upc bellen en zeggen dat ze digitale kwaliteit moeten aanbieden ipv digi-crap.
Of effe doorsparen voor digitale schotelset. Satellietotvangst is kwalitatief beyond upc digital(afhankelijk van type schoteltuner natuurlijk)
 
Terug
Bovenaan