• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Beeldscherm

I

Ingrid

Hallo,
Mijn beeldscherm is ongeveer 3 1/2 jaar oud en nu wordt ie soms geel en dan weer normaal of heel soms rood. Wie weet wat het probleem is? Stekkers al naar gekeken? Misschien grafische kaart die niet goed meer zit of ?????
wie geeft advies. thanks.
 
Weet je heel zeker dat het niet de kabel is?
Dit probleem heb ik namelijk ook gehad, en het was echt de kabel, een breuk die niet te zien was.
 
Als het een breuk in de kabel is, meestal vlakbij de monitor of juist bij de connector, kun je dat achterhalen door de kabel wat heen en weer te bewegen. Meestal wordt het dan wel duidelijk.

Het lijkt er op dat er kleuren wegvallen:
Als alleen blauw wegvalt, dan heb je nog de menging van rood en groen dus geel.
Als blauw en groen wegvalt heb je alleen nog rood.

Als het in de kabel zit dan zijn er dus twee draadjes gebroken.
Zit de connector wel goed aan de videokaart vast?
 
Als je getest hebt of er een breuk in de kabel zit en het blijkt niet zo te zijn, dan is het waarschijnlijk je monitor die aan het doodgaan is (hoewel dat na 3,5 jaar wel erg vroeg zou zijn). Geef je een klap (met je hand, niet met een hamer :P) op je beeldscherm en zie je de kleuren dan weer even goed/anders zijn, dan is dat in ieder geval het geval. De enige oplossing is dan nog om een nieuwe te kopen.

Nog even dit:
Ga in geen geval je monitor openschroeven om de interne aansluitingen controleren als je geen ervaren monteur bent, op sommige delen van de monitor staat, ook als deze uit het stopcontact gehaald is, twee tot drieduizend volt!
 
Vermoedelijk is je beeldbuis op. Of langzaam aan het overlijden.

Je kan een nieuwe monitor/lcd/plasma scherm kopen , maar er zijn ook winkels die prima 2e hands monitoren verkopen.
bv www.pc-oke.nl .

Heb je voor minder een prima oplossing.

i.dd. niet openschroeven als je geen electronica kennis hebt , want 3 duizend volt = nog subtiel uitgedrukt.
Piekspanningen intern op de spanningsomvormer kunnen oplopen tot 10 a 20 duizend volt. En daar kunnen je spieren niet zo goed tegen (tip:hart=spier) ;D

En trouwens een rotte beeldbuis is ook meteen het duurste onderdeel v/d monitor , vervangen=9 v/d 10 keer duurder dan nieuwe kopen.(laat staan 2e hands)
 
Terug
Bovenaan