Beeld modus TV teruggezet op Standaard

mmhmjanssen

Forum Gebruiker
Berichten
36
Digitale TV
  1. Ziggo
Ik heb de beeldinstelling "modus" van mijn Samsung TV (UE40H6240AWXXN = Ziggo compatibele versie) ingesteld op "Film". Volgens de experts geeft dit een 95% optimaal beeld, wat (vaak) ook beter is dan "Standaard". Standaard wordt door de fabrikant vaak op fel en contrastrijk gezet zodat de TV opvalt in de winkel, maar dat even terzijde.
Ik merkte al eerder dat de beeldmodus plotseling weer was teruggezet naar "Standaard" en dacht dat dit aan mijn TV lag. Nu ben ik er achter gekomen dat Ziggo hier naar alle waarschijnlijkheid verantwoordelijk voor is. Want telkens als ik naar Ziggo On Demand ga (rode knop op mijn afstandsbediening) is de modus weer "Standaard" terwijl deze op "Film" stond voordat ik op de rode knop drukte. Ik vind dit behoorlijk storend en heb nu als workaround maar de instelling voor "Standaard" gelijk gemaakt aan die van "Film".
 
Wat doet je denken dat Ziggo dat doet? Kan net zo goed een fout in de Tv zijn.
 
Laatst bewerkt:
Het zou inderdaad ook een fout in de TV kunnen zijn, maar dan zou ik verwachten dat dit ook gebeurt als ik bijvoorbeeld overschakel naar de NPO app en daar een programma bekijk.
Verder ga Ik ervan uit dat de firmware van de TV is gewijzigd door Ziggo voor de On Demand functionaliteit. Als ik de TV aanzet komt er namelijk een melding van Ziggo On Demand voordat ik maar iets doe. Dat kan nooit native code van de TV zijn.
 
Ziggo heeft natuurlijk geen enkele mogelijkheid om de firmware van je TV te wijzigen.
Dat zou ook wel even lekker zijn zeg!
Het kán natuurlijk wel een foutje in de firmware zijn.
 
Met firmware bedoel ik het geheel aan software dat onder de motorkap van de TV draait. In feite is een SmartTv een soort van computer met een ingebouwd beeldscherm. Als deze TV van de fabriek komt, zal deze geen Ziggo meldingen geven. Ik concludeer dus dat bij de installatie van de ziggo CI+ module er iets moet worden gewijzigd waardoor de TV zich op een bepaalde manier gedraagt. Zo zal deze bij het indrukken van de rode knop naar Ziggo On Demand gaan. Dit zal programmacode van Ziggo uitvoeren. Wie zegt mij dat deze programmacode niet voor de zekerheid even de beeldinstellingen wijzigt? Of bij vergissing?
 
je werkt waarschijnlijk met een 1.3 module die in fziggo gebied de mogelijkheid tot "on demand" biedt.
die geeft die melding, net zoals bijvoorbeeld een humax dit doet.

en die stand "natuurlijk".... ik zou hem er lekker op laten staan.
en alle beeldverbeteraars uit zetten, voor zover dat mogelijk is bij een samsung. helaas voor u blinkt samsung daar niet in uit.
 
Terug
Bovenaan