• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Bagger internet

Status
Niet open voor verdere reacties.
M

mot

Hallo daar,
Ik heb het idee dat mijn computer het één en ander verandert heeft na het instellen van een netwerk. Ik zit nu direct op Chello, maar eigenlijk niks werkt: ftp, Mail, https, etc.... Ik kan alleen internetten, en als ik internet, kan de browser adressen zonder www niet openen, en dat is ont-zet-tend irritant (google.nl werkt dus niet, maar www.google.nl wel)
Ik wil alles graag automatisch laten verlopen en dat was in Windows 98 makkelijk in te stellen, maar blijkbaar in het 'gebruiksvriendelijke' Windows XP niet.
Dus: Kan iemand die Windows XP heeft, direct op chello zit en alles automatisch heeft mij even vertellen wat er allemaal is ingesteld bij zijn/haar netwerkkaart en internetinstellingen.
ONTZETTEND BEDANKT!!
 
Hm,als het goed is heb je 2 lan-verbindingen op netwerklocaties.
Open deze computer en dan mijn netwerklocaties,dan  een thuisnetwerk of klein bedrijfsnetwerk instellen.
Nu krijg je de wizard,doorloop alle stappen en maak een netwerk diskette als die optie geboden word (hoeft maar 1x gedaan te worden,dus als je ooit een andere comp er op aansluit dezelfde diskette gebruiken)
Dan alles ok drukken en de wizard afsluiten.Nu de diskette in andere computer en het bestand runnen.
Na een reboot zou alles het op beide comps naar behoren moeten doen,ik heb het zo op mijn xp pro pc met een win98se pc en een laptop met xp home.De laptop en win98se pc gebruiken dezelfde kabel,heb ze dus nooit alle drie aan mekaar.
Overigens hoefde ik met win98se op hoofd pc ook alleen maar de wizard te runnen om aan te geven welke connectie ik heb,en dan werd alles automatisch ingesteld.
Ik moet eerlijk zeggen dat ik al meerdere keren xp heb geinstalleerd op een lege harddrive dit jaar ivm vorige hardware probs en het netwerk word eerst niet geinstalleerd maar wanneer in desktop (dus zonder de verdere drivers erop te hebben) dan komt meteen de wizard en draait het internet 5 tellen later prima,kan ik meteen alle updates doen.De andere pc herkent meteen de netwerk configuratie zodra die op hoofd pc is ingesteld en behoeft geen nieuwe modificatie,ik vind dit onderdeel erg soepel van xp.
Btw geen router,gewoon netwerk met ethernet kaarten,zoals je al wel begreep neem ik aan.:)

lees hier ook ff https://ziggoforum.nl/topics/6001/
 
Laatst bewerkt door een moderator:
zo te horen.. gebruik je een cross cabel..... moet je niet doen!? gebruik normale kabels.... als het nog niet lukt.. moet je het maar even zegge
 
Ik wil gewoon rechtstreeks internetten, geen netwerk, geen internet delen, geen crosskabel naar een router, ik wil gewoon de instellingen weten hoe je alles automatisch kan laten ontvangen van Chello.
 
Wizard draaien,gaat automatisch. Hm,klik op "een nieuwe verbinding maken"
Kies voor je type verbinding etc. de wizard loodst je er doorheen met vragen.Tis eigenlijk dezelfde als in win98se.

Je kan ook nog in je browser menubalk "Extra\internet-opties\verbindingen\instellingen" doen,ook hetzelfde als in win98se.Denk nog wel ff aan "configuratiescherm\software\windows onderdelen toevoegen/verwijderen" om te controleren of in netwerksevices plug&play aangevinkt staat.Word standaard dacht ik niet door windows gedaan en had ik ergens gelezen dat dit handig is om aan te zetten.Kan zijn dat je wizard het daardoor niet goed doet?

Ook kan je nog alle lanverbindingen weggooien,waarschijnlijk staan er nu meerdere in je map,eenmaal weggegooid is het netwerk er ook niet meer. En ook je ethernetkaart in apparaatbeheer\hardware zou je kunnen verwijderen en opnieuw laten detecteren en installeren,xp doet dat toch wel netjes.

Crosscable is voor meerdere pc's aanmekaar via ethernetkaarten.Natuurlijk is de kabel naar modem een gewone.
Met router kan je gewone utp kabels nemen(geloof ik)
 
Klinkt misschien raar ,maar scan eens op spyware met adaware en/of spybot search & destroy
zie namelijk : https://www.prikpagina.nl/read.php?f=571&i=247769&t=247769
 
Ha....of het aan de spyware lag weet ik niet, maar hij heeft 300 dingen verwijderd en internet doet het weer. Bedankt! :D
 
Ik wilde net zeggen. Bij mij is het namelijk zo dat ik gewoon het touwtje van internet erin steek en hij doet het gewoon (behalve dan dat je even de email accounts erin moet importeren van flop)
 
mot zei:
Ha....of het aan de spyware lag weet ik niet, maar hij heeft 300 dingen verwijderd en internet doet het weer. Bedankt!  :D

duidelijk lijkt me. en is xp toch nog wel een beetje gebruiksvriendelijk ;).


basilogics
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan