• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

AUP (datalimiet) van deze maand

René

Moderator
Berichten
9.887
Internet
  1. KPN
In dit topic kun je de mailtjes kwijt die je van chello krijgt als het gaat om datalimiet-waarschuwingen.

Chello heeft voor de abonnementen "light", "classic" & "plus" een Acceptable Usage Policy.
Dit wil zeggen dat je zoveel mag downloaden, totdat chello het niet meer acceptabel vindt.
Per maand wordt de limiet vastgesteld.

Aan de hand van de reacties in dit topic kunnen we de maandelijkse limiet zichtbaar maken (zie linker kolom onderaan).
 
volgens mij is het nog steeds 5 x 8 voor classic, en 3 x 27 voor plus, als ik die terugzet mailtjes lees die hier elders geplaatst zijn.
 
Deze mail ontving ik vanochtend van UPC
Geachte chello abonnee,

Uw modemsnelheid is met onmiddellijke ingang teruggezet.

Om uw chello classic verbinding voor u en andere chello gebruikers optimaal te houden hanteert UPC een bovengrens voor de gebruikte data. Het gemiddelde gebruik bij chello classic is 8 GigaByte per maand. Op dit moment is u gebruik meer dan 5 keer dit gemiddelde.

Tot het einde van de maand zal uw modemsnelheid beperkt worden tot maximaal 64 Kbps voor zowel het up- als het download verkeer. Alle onderdelen van de chello dienst blijven gewoon voor u beschikbaar, maar tegen een lagere snelheid.

Vanaf de 1e van de volgende maand zullen de modeminstellingen weer op de voor uw chello abonnement geldende snelheid worden teruggezet.

Als u verwacht in de toekomst vaker grotere hoeveelheden data te gebruiken, willen wij u graag attenderen op chello plus. Bij dit product zijn grotere hoeveelheden datagebruik toegestaan.

Bijgaand sturen wij u een link naar een speciale pagina waar u uw datagebruik zelf in de gaten kunt houden <https://datagebruik.chello.nl>. U dient hier uw gebruikersnaam en wachtwoord van uw emailadres in te voeren om in te kunnen loggen.

Wij vertrouwen erop u voldoende te hebben ingelicht.

Met vriendelijke groet,
UPC Nederland

40 gbtjes dus
 
:o nu al terug gezet damn... ik zit nu op 36% volgens dat prog. van hier....
 
Vandaag heb ik met chello helpdesk gebeld!!!
Ik vroeg de medewerker: ik ben de 20 giga voorbij en ik heb classic met datalimiet van 40 giga en ik heb nog geen waarschuwingmaitje gehad. Hoe zit dat ? vroeg ik.
De medewerker vertelt mij het volgende:

In de wintermaanden zullen de mensen meer internetten waardoor het gemiddelde datagebruik zal stijgen. Daardoor zal het datalimiet boven de 40 giga liggen. Hij zegt: chello voert wel een FUP en geen vaste datalimiet.

Vriend van mij was over 44 giga verleden maand maar niet geknepen. Hij is al eerder 1 keer geknepen op 40 giga en teruggezet maar telefoonsnelheid.

REACTIES AUB!!!
 
nee, ik heb geen waarschuwings mailtjes gehad.

nu weet ik dat er s'nachts rond 2 uur et dataverbruik bij chello berekend en doorgevoert wordt, aangezien ik eergisteren in 1 dag 25 gb gedownload had, kan ik me voorstellen dat die server die alles controleerd meteen een "final" email stuurd ;)
 
cypher21 zei:
nee, ik heb geen waarschuwings mailtjes gehad.

nu weet ik dat er s'nachts rond 2 uur et dataverbruik bij chello berekend en doorgevoert wordt, aangezien ik eergisteren in 1 dag 25 gb gedownload had, kan ik me voorstellen dat die server die alles controleerd meteen een "final" email stuurd ;)

Tja, 25Gb op één dag is toch wel een beetje veel. Maar het zou zo kunnen zijn..

Gtz... ;)
 
Terug
Bovenaan