• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Asus WL-500g wireless LAN router

J

Jasper2k

Hallo,

Ik heb dit forum geheel doorgespit. Maar ik snap nog steeds niet hoe ik een draadloos netwerk aan kan leggen. Ik heb een ASUS WL-500g wirelessrouter, 2x ASUS WL-100g LAN cardbus en een Thomson TCM 390. De bedoeling is dat ik op 2 laptops draadloos kan internetten, maar ik kom er echt niet uit. Is er iemand die me kan helpen?? Ga er maar van uit dat ik zeer weinig van computers weer :)

DANK U!!
 
"Ik heb dit forum geheel doorgespit"

Niet goed genoeg. Als je bij 'Internet Delen' gaat kijken, kun je een duidelijke handleiding vinden die door NaNo is gemaakt. Spit die eerst even door.
 
Die handleiding heb ik gevonden en ook gebruikt maar ik ben blijkbaar te onhandig om het voorelkaar te krijgen. Is er misschien iemand die me wel kan helpen?
 
Wat lukt wel?
Je zit nu via een netwerkkaart - kabel - modem aan het internet?
Heb je het macadres van die netwerkkaart al achterhaald?
Zo nee, doe dat dan eerst.

Vervolgens sluit je je pc met een straight utp kabel aan op de eerste lanpoort van je router.
Zet de router aan en daarna je pc.
Start IE en typ http://192.168.1.1
Als het goed is, kom je nu in de configuratie van je router.
Ga naar config wan en kies bij ip-settings voor automatisch ip.
Vul bij special req. het macadres van je netwerkkaart in.

Ok. Alles uit. Modem aansluiten op wanpoort van router. Modem aan - 30 sec wachten - router aan - 30 sec wachten pc aan.

Je kunt internetten via de router. Of niet?

En nu nog het draadloos gedeelte ....
 
??? hoi hoi ik heb jullie reacties gelezen van de asus WL-500g wireless lan router. Het is me wel gelukt om internet te delen en ook draadloos mee te werken. Wat me gewoonweg niet lukt is draadloos te mailen. Ik ben aangesloten op kabel @home, maar ik kan niet draadloos mailen, met outlook. Iemand een gouden tip voor me?
 
Terug
Bovenaan