• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Arrivo, 16:9?

D

Denizz

Even een kort vraagje: is Arrivo nu in 16:9, of zenden ze nog steeds uit in dat vervelende 4:3 formaat. Ik wil namenlijk een film huren daar, maar ik ga dit dus niet doen als het maar de halve film is. En hoe is de kwaliteit, hetzelfde als een dvd?
 
Ik heb dit weekend nog een film gekeken via arivo (mijn eerste)
Kwaliteit is goed, bijna die van Film1. (echter dvd kwaliteit durf ik niet te zeggen)
Beeld was bij mijn film (harry potter) wel 16:9

Echter...., het kwam bij mij ongeveer 5x toe dat het beeld stil stond en het geluid doorliep!
Soms duurde het wel 30-40 sec voordat het beeld weer normaal deed. Hierdoor heb ik een aantal spannende scenes geheel gemist.
De beleving was dan ook helemaal weg.

Heb al gebeld met de HD maar men kan er weinig aan doen.
Vergoeden van de film kon nog niet omdat mijn verbruik nog steeds niet was bijgewerkt.
 
Ok bedankt, maar is het echt 16:9 of letterboxed 16:9?
 
Het kan ook wel eens 4:3 zijn jammergenoeg.

Heb laatst 2 films besteld en beide waren jammergenoeg in 4:3. Ik vind dat ze het formaat wel mogen vermelden in het info menu voortaan. Want nu is het altijd een verasssing.
 
Ik denk dat ik dan wel een DVDtje huur dan :P.
 
Ik ben ook benieuwd om te horen of Arrivo begonnen is met het uitzenden van films in 16:9 anamorfisch formaat. Heeft iemand een definitief antwoord hierop?
 
Wat is het verschil tussen 16:9 en letterboxed 16:9?
En wat betekent anamorfisch formaat?..is dit mooier beeld?
 
Klippie zei:
Wat is het verschil tussen 16:9 en letterboxed 16:9?
En wat betekent anamorfisch formaat?..is dit mooier beeld?

Rough Guide To Widescreen

De term anamorphic, in het Nederlands anamorfisch of anamorf, geeft aan dat het beeldmateriaal in een 16:9 verhouding is opgeslagen en tevens volledig verticaal is uitgerekt. Door toepassing van deze techniek blijft er veel detail behouden. Het begrip anamorfisch breedbeeld ofwel anamorphic widescreen wordt ook regelmatig aangegeven met termen als enhanced for 16:9 TVs of widescreen enhanced.

Op normale 4:3 televisies kunnen anamorfische releases zonder problemen worden weergegeven. De DVD speler drukt het beeld dan samen en voegt de bekende zwarte balken toe. Op deze manier kan de film dus in de originele beeldverhouding worden bekeken, hoewel er beeldlijnen verloren gaan.

Weergave op een breedbeeld televisie (16:9) zorgt voor het behoud van de extra verticale beeldlijnen, waardoor het geheel 33% scherper wordt weergegeven. De DVD speler drukt in dit geval het beeld niet samen, maar geeft een volledig verticaal uitgerekt beeld aan de televisie.

Een anamorfisch uitgevoerde DVD verdient bij een goede transfer de voorkeur. Of een disc al dan niet anamorfisch is uitgevoerd wordt niet altijd (duidelijk) aangegeven op het hoesje. Aanduidingen als anamorphic widescreen, enhanced for 16:9 TVs, 16:9 enhanced en widescreen enhanced maken één en ander direct duidelijk. Wanneer er bijvoorbeeld 1.85:1 in combinatie met 4:3 of 1.33:1 op staat, dan is het materiaal niet anamorfisch opgeslagen. Breedbeeld bezitters krijgen dan een 4:3 weergave, met horizontale en verticale zwarte balken, die zij zelf kunnen uitrekken met behulp van zoomstanden van de televisie. De kwaliteit van het beeld neemt hierdoor echter wel af.
 
HP Deskjet zei:
Ik ben ook benieuwd om te horen of Arrivo begonnen is met het uitzenden van films in 16:9 anamorfisch formaat. Heeft iemand een definitief antwoord hierop?
Zie mijn post. De 2 laatste films die ik heb besteld waren allebei in 4:3 formaat. En dat terwijl die wel origineel op DVD in 16:9 formaat worden geleverd.

Erg jammer dus, ik bestel geen films meer via Arrivo tenzij ik zeker weet dat het een 16:9 film is. Ik vind dat ze het formaat voortaan moeten vermelden bij de info.
 
Nou ik ook niet. Daarom de vraag. Ik vind het echt bizaar dat je een NVOD zender hebt die niets in anamorf uitzendt, vooral aangezien dat het kanaal uitsluitend digitaal te ontvangen is. Jammer, daar ben ik het met je mee eens.
 
Terug
Bovenaan