• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Applicaties achter router

  • Onderwerp starter petervandijck
  • Startdatum
P

petervandijck

Ik heb twee PC samen achter een Router. Nu zijn er een aantal applicaties zoals het gebruik van een cam bij yahoo. Of het vragen van hulp op afstand met msn messenger dat niet (meer) werkt.

Moet ik dat instellen dat ik nu werk via een Proxy server? Zoja, moet ik dan het locale adres van mijn Router instellen of het echte IP adres dat ik van Chello heb?

Weet iemand hier een oplossing?
Peter van Dijck
 
petervandijck zei:
Ik heb twee PC's samen achter een Router. Nu zijn er een aantal applicaties zoals het gebruik van een cam bij yahoo. Of het vragen van hulp op afstand met msn messenger dat niet (meer) werkt.

Moet ik dat instellen dat ik nu werk via een Proxy server? Zoja, moet ik dan het locale adres van mijn Router instellen of het echte IP adres dat ik van Chello heb?

Weet iemand hier een oplossing?
Peter van Dijck

Als eerste achterhalen welke poortnummers de programma's gebruiken.
Dan je router zo instellen, dat ie verzoeken vanaf www(wan) op poortnummer xxxx doorverwijst naar het ip nummer van de computer met desbetreffende interne ip (lan) (dit heet port forwarding).

Ook is er in de betere applicaties de mogelijkheid om de interne ip van je client computer om te zetten naar je router www ip (wan). Zodat de verstuurde pakketjes van de clientcomputers naar internet het internetadres bevatten ipv interne netwerk,waardoor de verinding fout gaat.

Beetje simpel uitgelegd , maar zoiets is het. Router laten forwarden , en de client packages een ander ipconfig geven.

succes.
 
Controleer of je router de nieuwste firmware bevat, zo nee, upgraden. Zoek dan naar de optie UPNP in je router en enable die, vooral voor Microsoft applicaties (zoals hulp op afstand) werkt dit. Zet UPNP ook op je client aan. Over UPNP is op diverse fora (hier en op tweakers) veel info te vinden.
 
uPnP = tevens ook weer gevaarlijker betreft hack/crack aanvallen.
(zelfs winxp antispy bied upnp uninstall optie.)
 
Terug
Bovenaan