Aparte tarieven voor up- en download

Status
Niet open voor verdere reacties.

Butanez

Forum Gebruiker
Berichten
179
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Omdat de internet infrastructuur en de behoefte aan snelheden per huishouden sterk verschillen zou Ziggo verschillende tarieven voor up- en download kunnen aanbieden. Nu zit men bij de meeste abonnementen vast aan een vaste verhouding tussen up en down, ongeveer 1 : 10. Om een voorbeeld te geven, we hebben down 300 Mbps en zien dat wifi daar tegen zijn grenzen aanloopt. Up is slechts 40 Mbps en wifi zou veel meer aankunnen, wat voor onze opslag in de cloud aantrekkelijk zou zijn. Het zou dus mogelijk moeten zijn om te kiezen voor een combinatie 300 down en 100 up.
 
Tja dat blijft de grote vraag. Volgens Ziggo is het schijnbaar nog niet echt nodig.
Ze hebben ook wel eens gezegd dat ze naar het totale upload verbruik van het netwerk kijken, en daaruit concluderen dat er nog geen behoefte is aan meer.

De vraag blijft voor mij, stel dat een beperkte groep zo graag een hogere upload wil, waarom kun je dat dan niet aanbieden als extra optie. Een simpele upload verdubbelaar voor een paar euro extra per maand. Laat het een niche product zijn, maar daar kun je dan wel ervaring mee opdoen. En wie weet is er wel meer vraag naar dan ze denken.
 
Technisch en administratief gezien zou dit kunnen maar de betere vraag is moet je dat willen? Ziggo zal redeneren als je perse een hogere upload wilt kun je ook een duurder abonnement nemen, of je er nu los voor bijbetaald of als onderdeel van een duurder abo maakt niks uit en je krijgt ook nog andere extra's waaronder die snellere download.

Ten tweede stel dat ze dit gaan doen, dat is geen goede reclame tov glasvezel waar je standaard even snelle download en upload krijgt.

Ten derde, stel dat die glasvezel aanbieders zien dat dit succesvol zou worden bij Ziggo, dan heb je kans dat ze ineens geen synchrone snelheid meer gaan bieden op de glasvezel maar ook extra willen verdienen aan een hogere upload. En dan worden grote groepen klanten daar weer de dupe van.

Maar ik snap het wel. Men wil zo'n goedkoop mogelijk instap abo kunnen nemen en voor paar euro extra een hoge upload snelheid er bij. Eigenlijk is dat egoïstisch want men wil dat de providers zich aanpassen aan wat een klein groepje het beste uitkomt. Beetje hetzelfde met die mensen die jaren terug riepen, ik wil alleen betalen voor de 5 zenders die ik kijk, niet begrijpende dat dit zou leiden tot een veel duurder TV abo voor iedereen.

Het wordt lastig om iedereen tevreden te stellen denk ik. Ziggo kan beter voor iedereen de upload verder verhogen.
 
Precies, en dat proberen ze dan tegen te houden door mooie kortingen te geven als je wilt opstappen.
Op die manier kun je klanten vaak nog wel verleiden om nog een jaartje te blijven.
 
Vandaar ook dat er zoveel mensen overstappen op glasvezel.
Waarom overstappen op glasvezel? Niet nodig net zoals velen die hogere upload niet nodig hebben.
Reden is denk ik eerder dat men zich om hebben laten praten door de acties die bijv een KPN aanbiedt.

Bij mijn ouders stonden ze laatst wederom te zeuren om een glasvezel abo te verkopen waar we uiteraard niet in mee zijn gegaan.
Zullen we ook niet doen want dik tevreden.
Men kijkt ook vaak niet naar het totaal plaatje en iemand ziet alleen maar de hogere up of download maar dat zijn maar cijfertjes ..dat is niks nieuws onder de zon dat zulke dingen gebeuren. Ja ik vindt echt dat mensen vaker niet verder kijken dan hun neus lang is..is menselijk maar zoals het hierboven weer gegeven is ben ik het dus niet met jullie eens.
Denk dat er ook meer dan genoeg mensen zijn die gewoon bij Ziggo blijven en zich niet door cijfers laten leiden maar verder kijken dan hun neus lang is.
 
  • Leuk
Waarderingen: kees
Zijn ze toch al mee bezig, met een stevig prijskaartje erbij? ;)

Die verhoging stelt niet zoveel voor, je krijgt eerder het idee dat ze de snelheid verhogen om vervolgens het bedrag wat ze extra vragen te kunnen goed praten. Het probleem is wellicht dat providers erg naar elkaar kijken, concurrentie is enerzijds gezond maar als het gebruikt om pas iets te gaan doen als je concurrent het ook doet, dan werkt het averechts.
 
dan moet je zoals @totaal al aangeeft overstappen naar glasvezel. het zal voor een partij als Ziggo geen voordeel opleveren om up en down te scheiden danwel apart te factureren of 2 verschillende abonnementen te combineren
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan