Android TV's Philips

Status
Niet open voor verdere reacties.
B

Beijer73

Volgens Ziggo zijn de android tv's (bijv de 49Pus7909/12) nog niet Ziggo gecertificeerd. Maar wat houdt dit nu exact in? Werken de CI+ modules dan niet naar behoren bijvoorbeeld. Ik weet niet wat dit betekent e/o hoe dit werkt.
 
Dat betekent dat het misschien goed werkt, maar dat het niet getest is of (nog) niet voldoet aan de standaard eisen van Ziggo. Als bepaalde digitale TV of interactieve TV functies niet goed werken kun je daarover bij Ziggo niet klagen.

In de praktijk zullen de meeste standaard digitale(CI+) TV zaken wel werken, maar het zou ook kunnen dat er een enorme bug in zit wat de reden is dat Ziggo dit toestel nog niet heeft goedgekeurd. De eerste DTV ontvangers van Philips een aantal jaren geleden waren echt een ramp, maar dat schijnt nu beter te zijn. Er is dus een verschil tussen een afgekeurd of nog-niet-gekeurd toestel, maar dat vertelt Philips je helaas niet. De problemen/bugs zijn vrijwel altijd op te lossen in de TV software, maar dat moet de fabrikant dus oplossen.

Mocht je toch voor zo'n toestel gaan, vraag dan altijd de leverancier of het toestel Ziggo goedgekeurd gaat worden en laat hem dat vastleggen zodat je bij hem terug kunt komen als je problemen houdt.

Overigens hebben wel goedgekeurde TV's ook bugs. Niet alle TV functies worden door Ziggo gekeurd, alleen de standaard dingen om digitale en interactieve TV te kunnen gebruiken. En sommige niet goedgekeurde TV's werken ook prima zonder enige bug, maar voldoen bijvoorbeeld niet aan eisen die je als kijker niet direct zult merken.
 
De eerste DTV ontvangers van Philips een aantal jaren geleden waren echt een ramp, maar dat schijnt nu beter te zijn.

en ligt dat aan het bedrijf wat volgens de standaard norm een tv op de markt brengt, of aan het bedrijf wat zo nodig van de standaard wil afwijken met extra/afwijkende eisen aan de firmware?
 
en ligt dat aan het bedrijf wat volgens de standaard norm een tv op de markt brengt, of aan het bedrijf wat zo nodig van de standaard wil afwijken met extra/afwijkende eisen aan de firmware?

Geen idee, ik las dat er veel vastlopers waren, te trage processors en meer van die ellende. Dat had nog niets met wel of niet ziggo compliant te maken. Maar dat is een hele andere discussie als de vraag van de TS :wink:
 
niet zo'n hele andere discussie hoor. hij vraagt oa. naar de werking van een ci+ module op een dergelijke tv.
met de introductie van de 1.3 module hebben we de nodige problemen gezien, terwijl elke standaard module zou moeten werken.
zelfs een oude ci module. dat dit niet werkt of conflicten oplevert ligt niet aan de tv.

ben het met je eens dat er genoeg tv's op de markt komen met problemen van zichzelf.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan