• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Andere computer aansluiten

D

dirtyharry

???

Beste Chello'ers

Ik heb naast mijn computer nog een laptop.

Hoe krijg ik deze aan de praat voor mijn chello kabel abonnement. Andere comp moet weg voor reperatie.

Ik heb de andere topics al door gelezen maar helaas het lukt mij niet.

Misschien heb ik er te weinig verstand van.

Gaarne jullie hup

Bvd ;D

D harry
 
Wat wil je precies?
Wil je een extra netwerkkaart installeren op je werkstation en daarop je laptop aansluiten of wil je direct je kabelmodem in je notebook prikken?
 
Als je tijdelijk via je notebook wilt internetten dan heb ten eerste een pcmcia ethernet adapter nodig.
Vervolgens stel je TCP/IP in op DHCP.

Als je dan een pagina oproept kom je op een speciale pagina van chello terecht waar je een en ander kunt kunt configureren... easy!

Mocht dat niet werken, dan moet je "even" :P de chello helpdesk bellen en het nieuwe MAC adres doorgeven van de netwerk adapter.
 
IK wil gaarne de laptop, direct op de kabelmodem aansluiten. ;)

Ik heb zo'n netwerk adapter.

Waar vind ik dat macadres? ???
 
In Start/Uitvoeren (Run)
Met Windows 95/98/Mil: winipcfg
of
Met WinNT/Win2000/XP: cmd en dan ipconfig /all

Dan zie je het mac adres.

Welk besturingssysteem draai je op je laptop en op je werkstation?
 
hier in zutphen is het zo dat het modem (lancity) het mac adres vasthoudt van de eerste computer die het tegenkomt op de lijn.

had jij dus je gewone computer direct op je kablemodem hangen dan zal je laptop nooit verbinding kunnen krijgen met internet. want je kabelmodem houdt het mac adres vast van de netwerkkaart van je gewone pc.

om te zorgen dat je laptop wel verbinding kan krijgen met internet moet je je kabelmodem uitzetten (stekker er uit) voor een aantal minuten, zodat deze het mac adres van je gewone pc verliest.
ondertussen als je je kabel modem uit hebt gezet haal je de netwerkkabel uit je gewone pc en druk je deze in je laptop. na een paar minuten zet je je kabelmodem weer aan en dan zou het in principe moeten werken. werkt het dan nog niet dan is er iets mis met de instellingen van je laptoppie..
 
Humm.... jaja..... Hier in Lwd werkt het zo dat de meneer van de installatie het unieke mac adres van het chello netwerk kaartje heeft gekoppeld aan het unieke nummer van de kabelmodem. Nu is het zo dat deze los van elkaar niet te gebruiken zijn.
Nu kun je natuurlijk altijd een nieuw mac-adres koppellen aan de modem met het gevolg dat de het eerste mac adres overschreven wordt. Het heeft dus geen enkele zin om modem een aantal minuten uit te zetten....

Mac adres zie je ook door het Ip-adres van je modem in te tikken in de IE? 192.168.0.100 of 192.168.0.10 of zo iets.....
 
Iedereen bedankt voor jullie hulp ;D

Het werkte door de modem er effe uittertrekken en alles dan aan te sluiten

nogmaals
dank

topic closed hierbij
 
Terug
Bovenaan