Ander toestel nodig voor diensten Freetime abonnement ?

JerMac

Forum Gebruiker
Berichten
8
Sinds 20 dec digitale telefonie, op zich werkt alles prima. Ik heb speciaal voor het Freetime abonnement gekozen vanwege o.a. nummerweergave. In de beschrijving van UPC wordt steeds gezegd dat je je 'oude' toestel kan blijven gebruiken. In mijn geval is dat een KPN type Bordeaux 200HV. Dat klopt voor wat betreft bellen en voicemail. Wil je echter meer, zoals bijvoorbeeld nummerweergave, dan gaat het feest niet door. UPC Servicedesk gaf de volgende reaktie:

"Bijna alle telefoontoestellen zijn ontwikkeld en afgesteld op analoge lijnen, hetgeen betekent dat analoge signalen in uw telefoon worden omgezet in nummerweergave. De reden dat nummerweergave op uw toestel niet werkt, heeft te maken met het omzetten van signaalpulsen. Digitale telefonie zoals UPC Telefonie, verstuurt een ander soort signaal naar uw telefoontoestel, waardoor nummerweergave niet wordt ondersteund. Wij bieden u onze verontschuldigingen aan voor het feit dat u hier niet volledig over bent ingelicht.

Er zijn reeds telefoontoestellen op de markt die de omzetting van de digitale signalen naar onder andere nummerweergave ondersteunen. U kunt bij ons een losstaande nummermelder bestellen."

Ik las al elders in het forum dat het toestel moet voldoen aan de zgn. FSK norm voor Priority Telecom. Is dit ook zo bij Digitale Telefonie ?

Gaarne advies.

JerMac
 
R

Robert

... weer zo'n commercieel antwoord...

Wat ze eigenlijk bedoelen te zeggen is, en je zei het zelf al, UPC gebruikt een ander systeem voor nummerweergave namelijk FSK. KPN gebruikt op haar analoge net zet zogenaamde DTMF systeem. Deze twee systemen zijn dusdanig verschillend dat ze elkaar niet begrijpen.

Als je een toestel koopt van KPN, dan ondersteunen deze vaak alleen de DTMF standaard. Koop je een toestel bij een andere winkel (bijvoorbeeld BelCompany) dan ondersteunen ze vaak beide (staat meestal op de verpakking vermeld).

In jouw geval kun je inderdaad twee dingen doen, of een nieuw toestel kopen waarin het geïntegreerd is of een losse nummermelder kopen. Ik heb zelf ook UPC telefonie en ik heb het eerste gedaan. Ik wou dit ook graag draadloos hebben en wou ook perse een Siemens Gigaset systeem. Helaas biedt Siemens in Nederland alleen maar toestellen aan met DTMF en niet met FSK. Daarop heb ik besloten om in Duitsland een 2e hands Gigaset basisstation te kopen en hierop mijn Nederlandse handsets aan te melden. Aangezien de besturing van alle handsets uit de basis komt (dus ook de taal van de menu's) is het natuurlijk belangrijk dat de basis ook de Nederlandse taal ondersteund en dat is nagenoeg altijd het geval.

Kortom, ik heb dus slechts een Duitse Gigaset basisstation met Nederlandse taal ondersteuning gekocht, die op Nederlands gezet en mijn bestaande handsets hierop aangemeld en nu heb ik op alle draadloze toestellen nummerweergave.
 
H

Hans32

Ik heb een nederlandse siemens gigaset 4015, werkt goed met digitale telefonie van upc, ook nummerweergave.
 
Topicstarter
Topicstarter
J

JerMac

Forum Gebruiker
Berichten
8
Hallo Hans en Robert,

Hartelijk dank voor jullie adviezen! Ik ga binnenkort maar eens winkelen, en zal letten op ondersteuning voor beide systemen, je weet tenslotte maar nooit.

Groeten,

JerMac
 

Scar

Forum Gebruiker
Berichten
551
Is er niet bekend welke telefoons wel en niet werken met Dig.Telefonie?
Er zal toch wel ergens bij UPC een lijstje rondzwerven!!
 
Topicstarter
Topicstarter
J

JerMac

Forum Gebruiker
Berichten
8
Nadat ik de reaktie van UPC ontving was dat mijn wedervraag. Tot op heden wacht ik op een antwoord. Feit is wel dat UPC aan nieuwe abonnees een Siemens DECT telefoon kado geeft. Of die al deze toeters en bellen aan boord heeft is onduidelijk omdat er geen type genoemd wordt. Misschien zijn er mensen die dit lezen en er meer informatie over kunnen geven?
 

xptje

Forum Gebruiker
Berichten
125
volgens mij geeft UPC de Siemens Gigaset A100 cadeau en ik dacht dat dit toestel geen nummerweergave heeft, dus ook niet te maken heeft met een verschil in FSK- (UPC- en Duitse + Belgische PTT) of DTMF(KPN)-nummerweergave.
 

aadk01

Forum Gebruiker
Berichten
76
de toestel heeft nummerweergave volgens mij en alle telefoons werken behalve de hele oude toestellen die met een draaischijf werken niet op het upc netwerk
 

arievree

Forum Gebruiker
Berichten
17
De siemens A100 die je van UPC krijg ondersteunt geen nummerweergave en er zijn ook geen uitbreidings handsset voor,ikheb ook de gigaset 4010 die ondersteunt wel nummerweergave!
 
P

pblock

met een verschil in FSK- (UPC- en Duitse + Belgische PTT) of DTMF(KPN)-nummerweergave.

Logisch he? van zo'n shit bedrijf om een systeem te introduceren wat door de gebruikte telefoon toestellen van kpn en die in Nederland worden verkocht niet worden ondersteund

Ik vraag me echt weleens af hoe zo'n stelletje onbekwame incompe-tente klootzakken het voor elkaar krijgen om miljoenen te verdienen.
Iemand noemde het een maffia, ik ben de mening toegedaan dat het dat ook daadwerkelijk is. Underworld en upperworld raken steeds meer met elkaar verstrengelt.

Vraag me alleen af wie de capo di capi is.
 
Bovenaan