• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Ander IP adres

F

Flip

Ik heb: kabelmodem -> router -> hub -> pc + laptop

alles doet 't prima, maar heb nu opeens een ander IP (chello) dan voorheen..

WTF is happening? ???
 
En wat is het probleem hier van ?
Ik neem aan dat je weet wat het verschil is tussen een dynamisch (via DHCP server) ip adres en een statisch ip-adres ?
:)
 
Ik had altijd een vast IP....

Nu als ik bijv. op irc zit.. en mezelf "dns" krijg ik een ander IP van chello te zien.. en m'n hostname klopt ook niet..

Snap er niets van.. :-\

Kan iemand me alsjeblieft uitleggen wat er aan de hand is? ??? :-[
 
Je krijgt een IP nummer toegewezen van de DHCP server. Als er meer IP nummers zijn dan users dan kan het heel goed zijn dat je altijd hetzelfde nummer hebt (hang af van de instellingen van de DHCP server).
Dat je opeens een nieuw nummer hebt is heel normaal, niets om je zorgen over te maken.
 
Toch nog lang leve het fixede ip-adres van het geweldige COM21 ;D
 
8)
Op de chelo site staat in welke gebieden een dynamisch ip adres wordt vergeven, apart is dat in sommige gebieden (gelderland is er een van) een DHCP server wordt gebruikt maar dat je altijd het zelfde IP adres krijgt. Toch behoud chello het rect om dit ieder moment te kunnen wijzigen....
Vaag allemaal...

TMB!
8)
 
Ik woon in gelderland en heb fixed ip. Sylvester (ook uit nijmegen) heeft DHCP. Volgens mij klopt je theorietje niet helemaal
 
8)
HIER staat:

heb ik een vast ip-adres?

De IP adressen worden in Brabant, Flevoland, Amsterdam en Hilversum dynamisch toegekend via het DHCP protocol. Deze dynamische IP adressen hebben het karakter van een vast IP adres, echter u kunt hier geen rechten aan ontlenen. Ditzelfde geldt ook voor de overige gebieden in Gelderland en Friesland, hier worden de IP adressen vast ingevoerd, maar ook hier behouden wij het recht deze zonder opgaaf van redenen te wijzigen.

Hieruit concludeer ik dat de IP adressen in Gelderland en Friesland dus niet zullen wijzigen door de DHCP server.. Misschien onterecht, maar dat begrijp ik eruit.. ???

TMB!
8)
 
Terug
Bovenaan