Analoog vervangen door digitaal?

spykillah

Forum Gebruiker
Berichten
65
Kwam dit zaterdag tegen -in de Nhd- 

https://www.nhd.nl/Pagina/0,7106,15-1-4712--2732605-1589-723605-,00.html

Ongelimiteerd tv-kijken met decoder UPC
Van onze verslaggever
purmerend-

Kabelmaatschappij UPC houdt vast aan eerder geuite plannen om alle televisiezenders in het bestaande analoge pakket vanaf oktober digitaal aan te bieden. De analoge zenderdoorgifte verdwijnt daarmee, en alle abonnees krijgen een gratis decoder. Details over het al in april bekendgemaakte plan gelden nu echter uit concurrentieoverweging als geheim.

UPC wil de verdere uitvoering van de plannen nog even voor zich houden tot vlak voor de start van de actie. ,,Bedrijven als KPN en Versatel kijken anders over onze schouders mee en wij willen ze niet wijzer maken dan zij al zijn'', zegt Ronald van der Aart, van UPC.

Steun in de rug
Het plan om iedere abonnee gratis een decoder beschikbaar te stellen, is een kostbaar steuntje in de rug voor alle abonnees, die twijfelen om over te stappen van het gewone analoge basispakket naar digitaal. En dat zijn er nogal wat. Veruit de meerderheid. Slechts enkele tienduizenden televisiekijkers in Nederland zijn eerder digitaal gegaan. Veel minder dan gehoopt en veel minder dan nodig zijn om een nieuw tijdperk binnen te stappen.
 
N

n_watsuki

't kan ook zijn dat UPC zit te wachten om te kijken wat de concurrentie doet.
Die persberichten van een half jaar geleden waren kennelijk wat prematuur.
 

Kusjes783

Forum Gebruiker
Berichten
63
Hoorde van het weekend van vrienden dat ze via Caiway (kabelleverancier in het westland) iedereen een aanbieding hebben gedaan om voor 10,-- administratiekosten, verder kosteloos om te schakelen naar digitale tv. De daarvoor benodigde decoder wordt ook gratis geleverd.

Dus waar wacht UPC dan nog op.
 
N

n_watsuki

op de concurrentie, tot die tijd vangen ze nog lekker van bestaande upc digital klanten. :'(
 

xahmol

Forum Gebruiker
Berichten
6.626
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Als inderdaad het analoge signaal verdwijnt mag ik hopen dat ze op zijn minst met een dual-tuner decoder komen. Anders kan je niet eens een programma opnemen en een ander programma kijken. Hiervoor gebruik ik nu nog zeer regelmatig het analoge signaal naast mijn digitale signaal.

En zelfs met een dual-tuner decoder kunnen ze met afschaffen van het analoge signaal aardig wat klachten tegemoet zien van al die mensen die drie of meer TV's op hun huidige signaal hebben aangesloten en waar 3 of meer verschillende zenders tegelijk aanstaan.

Kortom: tenzij UPC echt een klantenboycot wil denk ik dat ze niet anders kunnen dan nog geruime tijd een analoog signaal naast het digitale te leveren.
 
T

Thijs085

Dat zullen ze bij UPC toch ook wel beseffen? Ze zullen wel moeten. Moet ik straks voor m´n tweede tv digitenne gaan aanschaffen, daar heb ik dus geen zin in.

Maar goed, wel een verklaring waarom het stil blijft rond deze omwiselling. Vlak voor de start komt alle info naar buiten, ergens eind september dus. Als we maar van die sagem troep afkomen...
 

johanvv

Forum Gebruiker
Berichten
536
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Ik betaal nu een behoorlijk bedrag voor UPC Digital TV; ik neem dus aan dat alle bestaande abonnees straks ook voor niets "digitaal" kunnen kijken.

Persoonlijk werk ik al een tijdje in het gebied van digitale/analoge audio/video en ik geloof als techneut heilig in het digitaliseren van signalen (en dus de switch naar DVB toejuich). In het verleden is het tot nog toe niet gelukt om van vrijdag op maandag van analoog naar digitaal te gaan (denk aan DAB in Europa of HD-Radio in the USA). Een aantal jaren geleden is het de HMG-groep gelukt om een geforceerde move naar digitaal te maken met hun Astra-uitzendingen (zonder enige financiele compensatie te verlenen aan diegene die hun analoge STB moesten vervangen door een digitale versie).

Naar mijn mening heeft UPC alleen kans als ze bij iedere klant een oplossing aanbieden waarbij er per aanwezige TV onafhankelijke digitale ontvangst mogelijk is; maar aan de andere kant weet ik ook dat b.v. hier in Veldhoven UPC de kabel beheert en dus alles kunnen doen wat ze willen. Misschien is er wel Europese regelgeving die de consument beschermt tegen de macht van de kabelaars (??)

Ik wacht met spanning af wat er dit najaar allemaal gaat gebeuren.

Johan
 
K

kollenburg

Hoi,

De oplossing voor het niet langer analoog doorgeven van de signalen is eigenlijk vrij simpel.
Geef de bestaande analoge kanalen gewoon digitaal, maar niet gecodeerd door. (ze worden nu wel gecodeerd!)
Door ze ongecodeerd (FTA) door te geven blijven de kosten voor de benodigde decoders laag.
Je kunt dan zoveel losse decoders kopen , en aansluiten als je wilt.
Een decoder zonder encyptie hoeft niet veel meer te kosten dan ongeveer 30 euro, en zouden in een willekeurige electronica-zaak gekocht worden.
Voor een bescheiden bedrag kun je er dus makkelijk bij iedere TV, video en DVD-recoder een neerzetten  :)

De extra pakketen kunnen ze wel coderen, daar heb je dan de (duurdere) UPC decoder voor....

Grtz,
 
N

n_watsuki

Duidelijk verhaal kollenburg! :6
Wat ik me nog afvraag: ik heb altijd gedacht dat het trage zappen het gevolg was van het feit dat de settopbox met de centrale praat om een ander kanaal door te geven. Klopt dit of zitten bij digitaal ook alle zenders als het ware al in de kabel (dus gewoon broadcast i.p.v. multicast)?
Indien niet dan is er toch een beperking aan het aantal kastjes dat je kan plaatsen. Lijkt me.
 
P

p.heijnen

Volgensmij worden alle zenders tegelijk doorgegeven, maar de decoder moet op een keyframe wachten waarmee hij weer verder kan. Een keyframe is een beeldje waarin alles compleet wordt weergegeven. Zo zit de compressie in elkaar; de beeldjes tussen de keyframes bouwen verder op het keyframe dat ervoor zat. Daarom moet ie dus even wachten. :)
 
Bovenaan