Alle 2 computers hebben internet maar...ik snap het niet meer

Underworld

Forum Gebruiker
Berichten
142
hallo,

Alle 2 mijn computers hebben internet maar ik restarte mijn laptop net (192.168.1.100)
en toen had ik geen internet meer op die pc terwijl ik dat vanmorgen nog wel had.

nu heb ik net uitgevonden doordat je bij "netwerkverbindingen" en dan "herstellen" drukt dan werkt het weer gewoon... ???

verder kan ik met mijn gewone computer 192.168.1.101 en met mijn laptop 192.168.1.100 op dit moment niet in het router configuratie scherm komen... ???

ik moet wel toegeven dat ik een dag geleden de gewone computer verplaatst heb en zelf netwerkkables heb gemaakt, maar toen werkte wel gewoon alles goed.

wat kan er mis zijn?
ik zie op mijn laptop ook bij; Link information (van af het begin al dat ik ging verplaatsen);

Missing the association with AP
er staat ook niets bij signal strength en link quality (geen groene lampjes dan)

Kan er wat mis zijn met één van mijn netwerkkabels dat de draadjes niet goed zitten in het blokje (wat overigens dan raar zou zijn want ik kan gewoon internetten op bijde pc's.

Ik heb deze x toen ik de router resetten geen mac adres gekloond kan het daar mee te maken hebben?
de MAC adressen zijn wel verschillend van de laptop en de gewone computer maar dat hoort toch ook?

Het lijkt mij niet dat het aan m'n router ligt (WRT54G) of m'n PCMCIA card want in het begin had ik nergens last van.

Als ik naar netwerkverbindingen ga (op m'n laptop) en ik doe herstellen dan werkt het internet wel gewoon maar er staat dan nog steeds niets bij Link information

maarja wie kan mij helpen met this problem want als ik steeds na iedere restart op herstellen moet drukken lijkt het mij niet normaal

THNX Jurriaan
 
Bovenaan