al weken wordt ik gescand

B

basilogics

hallo,
al weken wordt ik op alle udp poorten gescand door iemand. ik wordt het een beetje zat en wil chello vragen of ze hier iets aan kunnen doen. kan iemand mijn een email adres of telefoonnummer bezorgen zodat ik ze kan mailen/bellen. ik kan nergens iets vinden (misschien zoek ik niet goed). alvast bedankt.

basilogics
 
I

inzane19

Geef het ip adres eens? De kans zit er dik in dat jij een of andere service hebt draaien zoals p2p of torrents en dat iemand bij jou wil verbinden om een bestandje te downloaden. Deze scant dan jou comp naar dat bestandje.
 
Topicstarter
Topicstarter
B

basilogics

hallo,

bedankt voor jullie reacties. ik heb wel azureus op de computer staan, maar draait niet. bovendien heb ik op dit moment geen gedeelde bestanden staan. verder heb ik met peerguardian2 alpha kunnen zien dat ik gescand wordt. ik zal azureus er eens afhalen en kijken wat er dan gebeurt.

thx,
basilogics
 

MrFloris

Forum Gebruiker
Berichten
1.098
even een netstat -na doen en kijken welke local porten er gebruikt worden en die vergelijken met de procs die je draait. Dan kom je er al snel achter of je misschien een trojan hebt draaien of het van een torrent programma komt of wat dan ook.
 
N

NTT

Ook als jij de azureus (of ander p2p prog) stopt, blijft jouw IP adres achter in caches van andere gebruikers als potentiele peer. Andere peers zullen vervolgens connectiepoging ondernemen. Dit proces kan nog dagen of zelfs weken doorgaan, ook nadat jij het p2p programma al lang van je pc verwijderd hebt. Op het moment dat connectiepoging een x aantal keren mislukt, zal je ip adres als dood getagged worden, en verwijderd uit de cache van die gebruiker. Vermenigvuldig dat proces met honderdduizenden gebruiklers.
 

[email protected]

Forum Gebruiker
Berichten
180
vind het opzich wel verdacht.
Het is volgens jou door 1 IP op al je UDP poorten? of zijn het meerdere IP's en/of bepaalde poorten?
Misschien is het een p2p progje wat er op je computer nog draait.
Wat je ook kunt doen is gewoon eventjes de stroom van je modem halen en zorgen dat je een nieuw IP adres krijgt toegewezen.
Probleem is dan opgelost lijkt mij!
 
Topicstarter
Topicstarter
B

basilogics

dat laatste ga ik inderdaad vanavond doen. nachtje zonder stroom zal voldoende zijn denk ik.
 
Bovenaan