• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Airport Extreme Wi-Fi snelheid

Status
Niet open voor verdere reacties.

hajk

Forum Gebruiker
Berichten
384
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Ik heb enige jaren een probleemloze Alles-in-1 Extra aansluiting gehad, met de Airport Extreme Base Station (AEBS, 5de generatie) in de meterkast en op mijn diverse computers een constante 119.5/9.5 Mbps service gehad.

De laatste maanden is de Wi-Fi snelheid sterk verslechterd: tussen de 70 en de 100 download en heel veranderlijk. Met een Cat-6 kabeltje naar de AEBS was er geen probleem, de volle (bijna) 120 Mbps download. Option-click op het wi-fi ikoon geeft ook grote veranderlijkheid te zien, tussen 250 en 450 Mbps. Er is eigenlijk in die tijd niets veranderd aan mijn apparaten, ik ben de enige 5GHz gebruiker in mijn nieuwe flatgebouw (denk ik), maar er zijn wel veel nieuwe wi-fi gebruikers bijgekomen -- kan het zijn dat het toegenomen 2.4GHz verkeer toch ook een effect heeft op de 5GHz band.

Overigens: courante firmware update, diverse kanalen geprobeerd, niets scheen meer te helpen. Ook de AEBS tijdelijk even uit de meterkast gehaald en naast mijn werkplek gezet en met Cat-6 kabel naar de Ubee -- ook dat hielp niet.

Intussen heb ik een downgrade naar Alles-in-1 Plus gedaan, en de Wi-Fi is nu stabiel op 60 Mbps download. Ik merk eigenlijk in de praktijk geen verschil, omdat veel download servers toch niet sneller zijn. En ja, de AEBS laat nog steeds fluctuaties van 250-450 Mbps zien.
 
Overigens: courante firmware update
Van deze courante versie 7.6.3 lees ik veel wifi klachten en juist ook met 5 GHz. Bij velen gingen de problemen weer weg bij downgraden naar 7.6.1
(Via option-click op het versie symbool van de Airport Utility)
Anderzijds is die update nog geen maand oud, dus als jij al manden last hebt moet het iets anders zijn.
 
Ja, het probleem is langzaam gegroeid, dus het lijkt me meer een gevolg van toegenomen interferentie. Ik had nog een WNDR3700v1 liggen (waarmee ik met DD-WRT experimenteer) en die laat met de nieuwste fabrieksfirmware hetzelfde probleem zien, dus een brakke AEBS is ook niet zo waarschijnlijk.

Misschien dat 802.11a/c dat interferentieprobleem kan aanpakken -- het wachten is dan op de 6de generatie AEBS...:oyeah:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan