afstand COAX kabel tot modem

B

Bram

Hoihoihoi collega-internetters,

momenteel ben ik nog thuiswonend (enkele weken nog) maar heb gelukkig huurruimte kunnen vinden, een kleine ruimte vastgebouwd aan huis alwaar een oudere dame woont (mijn huurbazin). Vandaar uit krijg ik ook de kabel voor mijn TV. Net als in het ouderlijk huis wou ik ook daar chello aanvragen, het is hier trouwens de enige aanbieder van kabelinternet. ADSL is ook niet beschikbaar.

Ik heb me bij de plaatselijke electronicazaak laten informeren. De man aldaar zei, dat als ik de COAX-versterker vervang door een COAX-versterker mét retourfunctie (d.w.z. staat zenden en ontvangen toe) het geen probleem moet zijn de kabelmodem in mijn woongedeelte te plaatsen.

Kort samengevat. Alwaar de kabel de woning van de oude dame binnenkomt wordt hij versterkt door een COAX-versterker mét retourfunctie; het signaal loopt vervolgens over 30m COAX naar mijn woning alwaar het de bedoeling is hem daar op de kabelmodem aan te sluiten.

Ik kan het niet maken om 30 m UTP door die vrouw haar woning heen te trekken; dat zal ze me ook niet toelaten.

Heeft iemand hier ervaring mee, of kan je er iets zinnigs over zeggen (waarom ik het zou doen / laten)???

Grtz
Bram
 
Denk dat dit toch de enige oplossing is, een versterke bij haar. Wat ik wel weet is dat zon versterker erg duur is. Een gewone versterker dus zonder retour functie kost al €65.
 
Ik weet niet of een versterker helpt, maar ik kan je een ding zeggen: hou de coax-kabel zo kort mogelijk :P (bij mij is ie maar 33 cm :P)
 
Ik denk dat er niets anders op zit dan die UTP door haar woning te trekken.
De modem mag hooguit 2 meter van de binnenkomende kabel af zitten. De monteur zal 'm in jou huidige situatie nooit installeren, dat mag hij ook absoluut niet. Ook niet als je een goede retourgeschikte versterker er tussen hebt. Deze zijn trouwens erg duur zo'n 150 Euro minstens.
 
Retourgeschikte versterkers heb je nix aan ..
COAX kabels lijden zowiezo veel te veel verlies over een grote afstand. Een retourgeschikte versterker zorgt er niet voor (wat bepaalde personen wel schijnen te denken) dat het signaal wat als eerste het huis binnenkomt dat dat na 30m nog steeds hetzelfde signaal is of zelfs nog beter. Dat kan simpelweg gewoon niet. Daarom is de installatie van elke kabelprovider hetzelfde. Het kabelmodem moet op het eerste punt worden geinstalleerd waar de groene kabel wordt onderbroken (dit is dus meestal of in de woonkamer of in de meterkast). Omdat daar gewoon het beste signaal binnenkomt. Van daaruit wordt er een UTP kabel gelegt naar je pc omdat die kabel tot ong. 100m geen verlies lijdt.

Hoe beter het kabelsignaal is voor het modem, hoe minder deze vaak offline zal geraken door evt. signaalsterkte problemen.

En dan krijg je voorderest hier weer reacties op dat bv. zijn/haar modem boven op het 2e punt staat geinstalleerd. Dit kan in principe wel, MITS het signaal wat binnenkomt zowiezo al sterk genoeg is (kan worden gemeten door een kabelmonteur) en er genoeg signaal naar het 2e punt loopt om daar het kabelmodem aan te sluiten. Het kabelmodem kan tussen een bepaald signaal goed functioneren,
Zoals je misschien zelf al begrijpt, splitters, signaal-verdelers/versterkers, slechte coax kabels zorgen ervoor dat het signaal steeds slechter wordt (sluit maar eens 5 tv's aan op 1 aansluiting dmv brakke splitters/coax kabels/etc..etc.. je zal dan merken dat niet op alle tv's je een haarscherp beeld ziet).

-edit-
DOXport® 1112XB Cable Modem
Specifications:

Downstream (receiver) Modulation: 64 QAM/256 QAM
Channel signaling rate: 30 MBps/43 MBps
Channel bandwidth: 8 MHz
Frequency range: 112 to 860 MHz
Input signal : -15 to +15 dBmv
Input impedance: 75 ohms

Upstream (transmitter) Modulation: QPSK/16 QAM
Channel signaling rate: 320 to 5,120 Kbps (QPSK);
640 to 10,240 Kbps (16 QAM)
Transmit frequencies: 5 to 65 MHz
Output signal: +8 to +58 dBmv (QPSK); +8 to +55
dBmv (16 QAM)

Ik haal er even een modem van com21 bij ter verduidelijking:
Dit houdt dus in dat dit modem alleen functioneert als de signaal waardes hiertussen liggen
Input signal (Downstream): -15 to +15 dBmv
Output signal: +8 to +58 dBmv (QPSK); +8 to +55

Mocht het upstream/downstream signaal te laag zijn .. zal het modem offline geraken.
Sim-pel ... :)
-edit-
 
Als je daar maar 1 kabel aansluiting hebt, dan zal chello het alleen aansluiten voor je huurbazin, zij krijgt dan de rekening maar dat kun je onderling regelen.

Als je geen zin hebt om zelf kabels te trekken zul je een wireless-cable router moeten aanschaffen. Dan kunnen ze het kabelmodem op de normale plek aansluiten waar de kabel binnen komt en dan hang je daar later de wireless router aan.
Even een wireless netwerk-adapter in je PC installeren en je kunt weer internetten :)
 
Kan het ook zo zijn dat het net op het randje zit zodat hij niet offline gaat maar gewoon niet hoger komt dan 30kB/s? Dat zou dan bij mij het geval kunnen zijn...
 
Remboooo zei:
Kan het ook zo zijn dat het net op het randje zit zodat hij niet offline gaat maar gewoon niet hoger komt dan 30kB/s? Dat zou dan bij mij het geval kunnen zijn...

Dat zou kunnen ja ... hoeft niet perse het geval te zijn .. Ik ken ook gevallen waarbij het modem op -18 staat qua downstream en ze gewoon normaal snel kunnen internetten met 180kb/s (bij chello dan), probleem is alleen dat het modem dan meerdere malen per dag offline zal geraken omdat het signaal dan "net aan" is.

Kwestie van helpdesk eens bellen en de kabelwaardes van je modem laten doormeten (dat kunnen ze direct doen). Dan weet je gauw genoeg of het signaal te laag is.
 
Een kennis van mij had laatst iets heel vreemds, hij had een motorola modem, modem online. Echter kreeg een o ip, na vernieuwen ip 169. Helpdesk gebeld, zij hebben het modem uitgelezen, signaal was zwak, monteur gestuurd heeft het signaal opgevijzeld maar nog steeds o ip. Monteur had een laptop bij zich, hierop kreeg hij ook geen ip.
Op het laatst plaatste hij een Terayon modem en krijgt meteen een 10 ip.. Monteur had even voor mijn kennis geprovisioned en was weer online. Hij heeft nu een goede verbinding.. ???
 
Terug
Bovenaan