Afsluitweerstand plaatsen op AOP?

pompebled

Forum Gebruiker
Berichten
49
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Naar aanleiding van deze opmerking in een andere post:
'Het vervallen van het analoge FM-radiosignaal. Dat zal bij veel gebruikers denk ik tot gevolg hebben dat ze de coaxkabel van het AOP verwijderen. Daar zou je eigenlijk ook een afsluitweerstand moeten plaatsen. Maar ik vermoed sterk dat je er helemaal van merkt als je dat achterwege laat.'
Ik heb destijds de coax achterin mijn receiver laten zitten, maar vandaag bij het plaatsen van de Technetix fra-752x, heb ik de overbodige kabels weggehaald, ook de radio aansluiting uit de AOP.

Het kort controleren van beeld en geluid op beide TV's gaf geen reden tot paniek, maar is het handig/noodzakelijk om hier een afsluitweerstand te plaatsen, en zoja, welke waarde?

Groeten, Jan.
 
beter is je aop vervangen door één zonde radio uitgang, zal tzt ook noodzakelijk worden.
niemand die op de radio uitgang een afsluitweerstand plaatst.
 
Ja, maar de vraag was of het perse altijd nodig is die afsluitweerstand. Mocht dat het geval zijn, dan stuurt neem ik aan Ziggo na een telefoontje gewoon eentje naar je toe of ze sturen je een nieuwe splitter of plaatsen een nieuw AOP. Maar naar mijn gevoel is het alleen nodig als je na het losnemen van de coaxkabel voor de radio ontvangstproblemen ondervindt op tv en/internet. Ik weet zo niet direct of dat FM-filter in de AOP of splitter hiertoe iets bijdraagt, m.a.w. of dit al een bepaalde afsluitimpedantie herbergt, waardoor die afsluitweerstand nooit nodig is.
 
Als je in je coax netwerk een open-eind hebt..is de kans op instraling groter.
Vaak komt het voor dat een powerline adapter instraalt/deze te dicht bij het aop/...aangesloten zit.

Dus...als je de kans hebt. Altijd open einden afsluiten.
 
Er zitten inderdaad twee netvoedingen pal naast de versterker.
Ik zal Ziggo morgen eens bellen...

Groeten, Jan.
 
Ik heb inmiddels ook de coaxkabel voor FM-radio verwijderd en daarna hoegenaamd niets gemerkt van stoorsignalen op TV, internet en wifi, noch van slechtere ontvangst Volgens mij zijn er ook geen bronnen van instraling in de naaste omgeving. Ik zie dan ook geen enkele reden om zelf moeite te doen voor zo'n afsluitweerstandje, een andere opdruksplitter of een nieuwe AOP. En ik zou me ook niet kunnen voorstellen dat Ziggo hiervoor op hun initiatief bij alle aansluitingen even langs komt.
 
Terug
Bovenaan