• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

afmeting modem

P

ploet

Kan mij iemand mij vertellen wat de afmetingen zijn van een modem waar je mee bellen en internetten? Ben nu in het bezit van een com 21 modem. Als ik nu ook wil gaan bellen via de kabel krijg ik dan een nieuw modem waar internet en telefoon bij elkaar inzitten of krijg ik 2 losse ,, modems,,??

M.v.g Henk
 
je krijgt 2 losse modems.

Een voor telefoon (wit ding wordt aan muur gemonteerd , zo'n 25x25 cm 6cm dik. (zo uit m'n hoofd)) en een voor internet. Internetmodems (om het maar effe zo te noemen) zijn kleiner maar varieren per gebied van merk. Ook staan deze vaak los gemonteerd.(niet aan muur vastgeschroefd) waarschijnlijk om een toekomstige overstap naar andere provider makkelijker te maken ;D

Beide modems zitten parallel op de coax via degelijke splitter , maar da's een taak voor de monteur. Je kan wel eventueel al zelf de telefoonkabel leggen(mocht de telefoon ver uit de buurt komen van de coax-wandaansluiting) dan jeg je een 4x0.75mm2 telefoonkabeltje van je telefoon naar de coax-wandaansluiting (scheelt de monteur weer wat werk).

laters...

nog effe een tip: scoor meteen een 56k telefoonmodempje voor in je computer(als deze er nog geen heeft) want mocht chello uitvallen , dan kan je ook nog internetten via de telefoon (ook met UPC priority telefoon), dan bel je n.l. in op een gratis internet account (bv www.tmfweb.nl ), en heb je alsnog internet , ook als chello het niet doet.
 
Ok dat is duidelijk. Heb ik verder misschien nog een domme vraag, ik heb nu in diverse vertrekken telefoon aansluitingen kan ik deze blijven gebruiken of moet ik nieuwe kabels trekken of kun je maar 1 telefoon gebruiken ?
 
kan je gewoon blijven gebruiken. In deze situatie trek je de telefoondraad van upc telefoonmodem , naar het punt waar de voorheen KPN kabel zit.( het begin van je kpn aansluiting , waar uiteindelijk alle telefoon meuk op ingeplugt zit) Alleen sluit je de muuraansluiting van kpn (isra punt) niet aan de kpn lijn , maar aan de lijn die naar je upc telefoonmodem loopt.

geef aan aan de monteur dat je de bestaande telefoonbekabeling binnen het huis wilt gebruiken , dan zal hij het waarschijnlijk op deze methode aansluiten.

oh ja , ik neem aan dat je de telefoons gewoon parallel hebt (dwz als je gebeld wordt rinkelen ze allemaal, en hebben allemaal hetzelfde netnummer, geen eigen centrale dus).

Want sommige only kpn telefoon switches (thuis centrale zeg maar) werken ook alleen op kpn-lijn. Verder opletten welke functies(services) je allemaal bij upc-priority neemt (bv nummerweergave , driegesprek enzo , kosten namelijk wel elk 97 eurocent per maand. En nummerweergave doen ze met FSK , dus geen DTMF die (alweer) alleen KPN gebruikt.

Zo zie je maar weer KPN=ook een boefje. Lijkt wel Windows ,met hardware die alleen op hun aansluitingen werken.
 
uuhm.. ffuh over de afmetinge.. als je chello digital neemt.. heb je alles met 1 kastje.. internet, telefonie.. etc..
dussehh nix 2 modems!!!
 
ja, dat is toekomst.. het zit er allemaal in, maar het werkt nog niet!
 
René zei:
ja, dat is toekomst.. het zit er allemaal in, maar het werkt nog niet!

In sommige gebieden wordt Chello via de DTV box al wel gedaan. Dus daar zijn ze nu al wel mee bezig.
 
Eens even kijken... Door de hydraulicus.... mwoah ... het hele setje bij elkaar geperst ... 4 bij 5 cm meer niet ;D
 
Als je alle drie in huis hebt kan het je muur aardig behangen ;D
 
heb nu upc telefonie over de kabel, en dat zit in 1 modem met kabel internet ( motorola docsys ) en ik moet zeggen het werkt perfect,
er is echter 1 nadeel :-( ( als internet er uit ligt) ::) ( komt wel eens voor bij chello) dan heb je ook geen telefoon. :-[
 
Terug
Bovenaan