Advies gevraagd!

Status
Niet open voor verdere reacties.
H

Hanzs

Hoi,

Ik ben sinds kort na mijn dramatische ervaringen bij KPN (betalen voor 80 en maar 40 krijgen) nu ook lid van de Ziggo club.

Aangezien mijn snelheid en bereik wireless slecht is had ik een Konig router gekocht om aan te sluiten als extra router. Ik had hiervoor de brugfunctie uit laten zetten maar ik kreeg vervolgens een heel erg wissellende ontvangst. Ook bedraad liep het hele zaakje niet. Ik heb een cat 6 (voorbereid op de toekomst) liggen naar de pc op mijn zolderkamer die normaal met de cisco de maximale snelheid van 146 Mbps haalt. Na contact met ziggo en allerlei testen, aan zetten wachten uit zetten... doormeten etc vonden ze dat de modem niet goed was en stuurde ze een nieuwe. Na het op nieuw aansluiten van de modem had ik precies dezelfde problemen. Ik heb toen ook nog de konig router teruggebracht en omgewisseld. Ook dit mocht niet baten. Weer ziggo aan de telefoon en van alles uitgeprobeerd met als uiteindelijke conclusie een monteur aan de deur.
Ook die heeft van alles geprobeerd waardoor ik nu draai met de ziggo modem die gewoon draait (instabiel) deze modem heb ik bedraad aangesloten op de "kapotte"modem/router van ziggo en heb deze als tweede wifi zender aangesloten (van lan naar lan poort met dhcp ingeschakeld) . Mijn zoons computer staat bedraad achter deze router en is heel langzaam geworden.
Omdat deze situatie heel instabiel is heb ik op aanraden van de monteur om een ubee modem gevraagd en nu hebben ze een 3e cisco modem opgestuurd.:shock:
IK heb inmiddels een TP-Link Archer C7 wireless gigabit router gekocht en ook nog een gigabit switch omdat ik 2 computers, een android mini pc, mijn digitale tv en mijn nas server aan wil sluiten naast alle telefoons en laptops.

Mijn vraag: Ik lees heel veel verschillende antwoorden, wat is nou slimmer in mijn situatie, de modem in bridgefunctie laten zetten en alles vanuit de meterkast laten lopen (via de lan1 naar wan poort zonder extra instellingen) of moet ik van lan naar lan de dan extra instellingen doen? Ik zie door de bomen het bos niet meer.

Morgen komt alles binnen zodat ik van het weekend de tijd heb om alles weer fatsoenlijk werkend te krijgen.

Thanks alvast, Hans
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan