• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Advies bij afregelen Konig ANT AMP-PRO30 versterker

Status
Niet open voor verdere reacties.

Ric Flair

Forum Gebruiker
Berichten
837
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Ik heb een tweedehands Konig ANT AMP-PRO30 gekocht, maar uit de handleiding wordt ik geen wijs wat de pot-meters doen. https://imgur.com/RCtDl3f
Kan iemand mij svp adviseren hoe ik het beste de versterker kan afregelen?
 
na kort Google'n

https://signaalversterker.nl/contents/nl/d1_antenne_versterker.html

Uitleg afregelen:

De regeling kan eenvoudig worden afgesteld met een schroevendraaier. Deze staat standaard op maximale versterking van 30 dB afgesteld, en kan bij eventuele "oversturing" middels deze afstelling worden terug geregeld met 18 dB naar 12 dB. Daarnaast is er ook nog de "slope control" regelaar, deze hoeft in eerste instantie niet afgeregeld te worden maar is van toepassing wanneer er zeer lange kabels worden gebruikt. het frequentiegebied waarin de kabelexploitanten werken voor de radio en tv signalen lopen grofweg uiteen van 86-862 MHz , de hogere frequenties kennen meer verliezen dan de lagere frequenties. Bij versterking aan het begin van de installatie zal er dus bij een behoorlijk lange kabel steeds meer verschil ontstaan in de signaalsterkte van de vele televisiekanalen, met de slope control kan dit weer worden bijgeregeld.
 
Dat had ik inderdaad ook vrij snel gevonden. Wanneer gebruik je de tweede gain en slope control?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan