• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

ADSL of Chello?

F

fisherking

Hoi!
Zoals sommigen van jullie weten zit ik voorlopig hopeloos te klooien met het aan de praat krijgen van mijn Router. Maar even dat probleem daar gelaten: ik zit nu in de Try and Buy termijn. Veel van jullie zullen aan een contract vastzitten op dit moment.
Stel dat jij NU kon kiezen: zou je dan bij chello blijven of ga je dan alsnog voor ADSL en waarom?
Ik heb net mijn telefoon opgezegd maar als ik sommige berichten lees over snelheden e.d. ga ik haast overwegen gewoon een nieuwe Beldbudget abonnement bij KPN aan te vragen en ADSL bij Tiscali o.i.d.

wie heeft een mening, voors / tegens?
 
ik zou gewoon bij chello blijven ben er wel tevreden over :) alleen die datalimiet (waar ik tot nu toe nog nix te maken mee heb gehad) die valt me een beetje tegen... heb zelf bij chello zelden storingen meestal wel redelijke stabiele verbinding alleen me upload is momenteel triest... maar 4 nov. heb ik me nieuwe modem :)
 
Beste Fisherking,


Aangezien je nog kan overstappen zou ik daar zeker gebruik van maken als je aan deze dingen voldoet.

- Online gaming..
- Veel downloaden / Uploaden..

Ik heb sinds 1 maandje adsl het bevalt me goed...
heb in totaal 4 jaar chello classic gehad Het word echt stukke beter maar over een jaar kan je altijd weer chello nemen als de snelheiden echt goed zijn...

Maar 1 tip als je online gamed neem dan wel kpn (geen bbned iedergeval)
met gamen veel choke..
Hoop dat je er wat aan hebt

Vr gr Alex
 
Xela ik zou graag willen weten wat jouw reden is om chello te nemen?
 
Asdl is op zich wel goed

Alleen het blijft compressie door een koper draadje.

Eigenlijk kan kabel sneller en beter als ze de zelfde compressie techniek toepassen
Is nog niet nodig , maar de kabel heeft ook ene betere toekomst.

Want het houd een keer op een telefoon lijn digitaal compressen naar een internet mogelijkheid.

Kabel heeft gewoon beter de toekomst en zeker dossis want je hebt bij ASDL last van factoren Zakelijk 1/40 en dan wel 1/80 bij consumenten.

Bij de kabel heb je daar niet meer last van omdat je met dossis zit en die zoekt zijn weg ook al download de buur man veel je hebt er geen last van. En tot tegen stelling van ASDL kan je er wel last van hebben.

Bij de kabel heb je een simpele modem en aansluiten en zelfs niks instellen behalve je mail, en oke de mac adres.

Bij ASDL moet je meer doen.

En de prijs verhouding:
chello paket heeft nu 49,95 voor 4,6 mbs en up 1mbs meestal geen aansluit kosten en geen instalatie kosten.
asdl consument: 50,00 voor 4,0 mbs en up 512  soms een aardige aktie
asdl zakelijk: vanaf 30,00 heb je 256 up en 256 down 250,00 aansluit kosten met meer extra betalende service.En je betaald 10,00per maand voor je mail acount extra betaal je voor, virusscan, firewal, hosting etc

Nee neem maar gewoon chello.

En ja ik werk bij de KPN
 
Het ligt er gewoon aan wat je er mee wilt doen!
Als je gewoon iemand bent die af en toe een maitle stuurt..paar dingen download en sites bezoekt dan moet je zeker bij chello blijven omdat chello lekker stabiel en snel is! Maar als je echt meer wilt downloaden, zoals films/dvd's, dan zou ik niet bij chello blijven omdat je dan snel aan je datalimiet zit.
Je moet dus zelf even kijken wat je wilt

suc6 ermee
Gr Flo
 
Ben ik enerzijds met je eens dat de configuratie van een kabel provider over LAN gemakkelijker is in te stellen dan een ADSL verbinding (voor de beginner, gebruiksaanwijzing!). Maar de vraag blijft toch, SDSL/xDSL en de opvolgende standaarden over koper blijven technologisch meegaan in de tijd. Heeft UPC wel glas ergens liggen richting de eindgebruikers, nee, nét zoals bij ADSL (BBNED, KPN, Versatel).

Technologisch kunnen beide nog wel een jaar of 5/10 vooruit!

Op dit moment vind ik de prijsstelling voor wat je neerlegt voor de verbinding via chello per maand gewoon niet evenredig met het (wat ik) verbruik ermee. Abonnementen zijn net te smal door de 'fup' alias datalimiet (~4GB). ADSL biedt nu nog voor een schappelijke prijs abonnementen aan. (zal ook wel weer veranderen). Daarbij doel ik ook op andere telco's (BBNED, KPN, Versatel, BabyXL), niet puur KPN.

Deze kunnen voor mooie bedragen hetzelfde leveren, tegen een concurrende prijs. Wel moet er natuurlijk geïnvesteerd zijn in de centrale door de telco's!

Optionele opties die de providers aanbieden, zijn ook gewoon natuurlijk betaald: zoals altijd, voor service moet betaald worden normaal wordt het bij Chello doorberekend aan de klant (zit in je tarief!). Virusscan moet je je zelf van bewust zijn - allemaal extra's - is allemaal op eigen risico..

Off-topic: heb na dik 4 jaar van een Classic abonnement (je had niks anders tot mei van dit jaar) beëindigd. Deze komen min of meer uit kostenoverwegingen, overgestapt op ADSL voor een echte 'fup' met een iets lagere snelheid 1024/512kbps.
 
SDSL is altijd en overal mogelijk.

SDSL kost ontzettend duur en je moet een koop lijn hebben
complete paket 256/256 kost 970
waarvan je 230,00 per maand betaald

VSDL komt eerdaags ook in de buurlanden belgie
met 32mbs maar een verder vervolg is er niet.
Nog geen mogelijkheid voor compressie via koperdraad en daar houd DSL op en
de kabel gaat verder met zeker 50mbs en 100 etc


Wat ik ook zeg, Leg nu overal en huizen glasvezel aan straks is het duurder ivm de inflatie en de aanleg en de arbeidskracht etc Alles wordt duurder en zeker omdat er over al ligt. Nu kan er nog gesteggeld worden met de prijzen ivm de glasvezel

Kom op overheid inversteer nu en proviteer later.
 
Heb chello nu 5 jaar, begin periode was het echt zwaar bagger; veel netwerkstoringen, traag, factuurproblemen enz.
Ben toch ondanks alles blijven plakken en dat was achteraf gezien een goed idee; nu werkt alles perfect, heb vrijwel nooit uitvallende verbindingen meer (hooguit 2x per jaar) en de snelheid is (na de verhoging) vrijwel altijd goed en ook geen factuurprobjes meer. Er draaien 3 pc`s en een server op de lijn (chello classic) en dat gaat prima ook word er hier in huis behoorlijk veel online games gespeeld en dat werkt naar behoren. Daarnaast gaat de snelheid binnenkort weer omhoog (4096/1024 -eindelijk wat meer upload-) waardoor het classic pakket nu een beetje een betere prijs/snelheid verhouding heeft.
Ik zou gewoon bij chello blijven!
 
Terug
Bovenaan