• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

ADSL alweer snelheidsverhoging?

  • Onderwerp starter VinniedB
  • Startdatum
Status
Niet open voor verdere reacties.
V

VinniedB

OP 28 mei 2004 verscheen er een artikel op Tweakzone over ADSL en kabel. In dit artikel staat ondermeer het volgende:
Snel internet via adsl is in één jaar tijd drie keer zo voordelig geworden, blijkt uit PC Magazine's onderzoek onder 30.000 Nederlandse breedbandinternetters. KPN, de grootste provider van Nederland, heeft onder druk van de concurrentie de prijzen van de abonnementen zo drastisch verlaagd dat kabelproviders moeten vrezen voor hun klanten.

Ook staat er nog het volgende:
Chello heeft inmiddels de bandbreedte van het kabelnetwerk vergroot en ook kabelmaatschappij @Home geeft vanaf volgende maand een verdubbeling van de snelheid om de opmars van adsl te stuiten. In juli heeft KPN echter alweer een nieuwe snelheidsverhoging aangekondigd. Het is de grootste provider van Nederland (bijna 800.000 aansluitingen) er alles aan gelegen om ook het grootste marktaandeel te behouden. Inmiddels overtreft het aantal adsl-ers bijna de hoeveelheid kabelinternetters.


Lees het hele artikel op: https://www.tweakzone.nl/nieuws/5628.
 
M'n ADSL provider mag dan wel regelmatig stunten met de prijzen. (actieve concurrentie)....Maar het is wel zo dat de snelheidsverhoging per abonnement gaat. (kortste abboduur=1jaar)

Voorbeeld , ik heb abbo 52 pleuro p/m voor vet ;D , hedendaags kost diezelfde abbo-eigenschappen 24 pleuro p/m. Maar ik betaal nog gewoon 52 pleuro , omdat ik pas kan profiteren van de lage kosten als mijn abbo in september verlopen is. Dan pas kan ik profiteren van lagere kosten op bv zelfde snelheid.Je sluit n.l. weer een nieuw jaarcontract af met snelheden geldend van dat moment. (jammer dat er dus geen abbo termijnen zijn van korter dan een jaar , bv 4 maanden,zal wel een goede rede voor zijn).

Maar ja liever om de 2 maanden een lagere prijs , dan een provider die het eerst 4 jaar van de daken schreeuwt , en dan na die tijd maar de helft verhoogd (je weet wel welke isp) :o niet meer de mijne ;D
 
www.48KHz.tk zei:
Maar ik betaal nog gewoon 52 pleuro , omdat ik pas kan profiteren van de lage kosten als mijn abbo in september verlopen is. Dan pas kan ik profiteren van lagere kosten op bv zelfde snelheid.

Dat is niet waar want je kunt een upgrade of downgrade van je abo doen. Betaal je alleen eenmalig een bedrag (en ik denk dat je weer een jaar je abo moet verlengen)
 
Dit topic heeft niets met UPC te maken.

Slotje
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan