Ad Blocker-melding

Status
Niet open voor verdere reacties.

CreativeS

Forum Gebruiker
Berichten
16.777
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Vervelend zo'n melding... Ad Blocker uitgezet. Nog steeds die melding. Moet het natuurlijk wel werken hè als je de Ad Blocker uitzet op Chelloo.nl. Of reclame... of steeds die gele melding. Beide vrij irritant.

Misschien even wat minder strak zetten?

2015-11-08_20-19-57.png
 
Laatst bewerkt door een moderator:
het gebeurt ook wel eens dat een firewall of malwarebytes de reclame blokkeert en dan krijg je dit soort meldingen ook te zien.
 
Ik heb ook AdBlocker Plus in gebruik. Uiteraard een uitzondering voor Chelloo.nl en ik krijg die melding nooit.
 
Sorry, dat was ook niet de bedoeling. Ging in firefox mis, is nu aangepast.
Ik zeg je eerlijk dat ik ook niet weet of dit een goede manier is. Het is een experimentje.
 
Ad Blocker uit, melding is ook weg... ik dank je hartelijk [member=34]René [Mr. Jinx][/member] voor het snelle handelen.
Experimenteer er rustig op los, alleen vond ik het een beetje 'buitensporig' om alsnog een melding te krijgen ;) Vaak vergeet men het ook hè. Blocker staat standaard aan en dan merk je er verder weinig van en let je er niet zo op. Hardware.info staat ook op de whitelist. Geen irritante reclame.
 
Bedenk goed wat je doet als je een adblocker, noscript, do-no-track en andere nuttige software uitschakelt! :>

Advertentieservers/-netwerken worden met grote regelmaat geïnjecteerd met malware en andere onfrisse software. Daar zijn talloze voorbeelden van te vinden. Die nog dagelijks optreden.
Een goede adblocker beschermt je in ieder geval al tegen die crapware.
En geen enkele site die zeurt dat je voor hun maar je adblocker moet uitzetten kan namelijk garanderen dat er geen troep geïnjecteerd wordt!

En wat dacht je van het onnodige dataverkeer (zeker voor mobiele gebruikers) wat er met al die advertentiezooi meekomt?

Afgelopen week nog:
https://www.security.nl/posting/451060/Video-advertenties+verspreidden+malware+op+populaire+sites

ook een 'leuke': :sad:
https://www.security.nl/posting/442993/Google+krijgt+300_000+klachten+over+ge%C3%AFnjecteerde+advertenties

Laat je niet gek maken; advertentiezooi die websites verkloot en gebruikers lastig valt is slechts nuttig voor één partij: De 'googles' en 'facebooks' van deze digitale doortrapte commerciële wereld. :'(
 
Dan neem ik aan dat je dan wel elke maand een bedrag overmaakt voor de gemaakte kosten.
 
De argumenten van CaptainHook ben ik het wel mee eens eigenlijk. De advertentiemarkt is volledig doorgeslagen.
We gebruiken hier Google Adsense, maar google maakt weer gebruik van diverse andere netwerken. Iedereen plaatst cookies en doet aan tracking. En ja, het kost bandbreedte en resources, zeker op mobiele devices. Door al die verschillende ad netwerken die ze gebruiken weet je ook niet meer zeker of er geen misbruik van wordt gemaakt (malware).
Maarja, wat zijn de alternatieven op dit moment? Advertenties uitzetten en een nieuw verdienmodel? Of terug naar simpelere advertenties?

CaptainHook zei:
Laat je niet gek maken; advertentiezooi die websites verkloot en gebruikers lastig valt is slechts nuttig voor één partij: De 'googles' en 'facebooks' van deze digitale doortrapte commerciële wereld. :'(
Vergeet de website eigenaren niet. Als er bedrijven zijn die gratis servers en dataverkeer leveren aan websites zoals deze, dan sta ik vooraan. Tot die tijd moet er toch echt geld verdient worden.
 
Bij Tweakers heb ik een abo.
Misschien dat dit ook hier een optie kan worden?
 
De adverteerders hebben het er zelf naar gemaakt met hun irritante reclame. Gelukkig heb ik nergens last van door de juiste add-ons
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan