• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

ad-aware

  • Onderwerp starter Naaimachine
  • Startdatum
Status
Niet open voor verdere reacties.
N

Naaimachine

Als ik gebruik maak van ad-aware (een programma om rotzooi te verwijderen die je tijdens het surfen/downloaden op de computer krijgt) Het programma verwijdert telkens iets in mijn internet/netwerk instelling. Ik had gisteren niet veel tijd om uit te pluisen wat het probleem was, maar ik denk zelf iets in de registry. Voordat ik weer het programma gebruik zou ik willen vragen of iemand misschien het zelfde probleem heeft gehad en hoe het opgelost kan worden. Als je achter een router zit heb je dit probleem niet, omdat de instellingen dan in de router zitten. Het is een handig programma en ik zou het graag willen gebruiken.
 
Ad-ware (Lavasoft) doet bij mij zoiets nooit.
Search & Destroy (Spybot) heeft bij mij wel ooit zoiets gedaan.

Zet de automatisch gemaakte backup terug en laat opnieuw scannen. Let nu goed op wat je aanvinkt om te laten verwijderen.
 
Heb adaware 6.0 +geupdate regelmatig gedraaid (ivm testen behouden van optimale p2p programmas op winxppro bak). Alle opties aangevinkt (groene stip) die mogelijk waren , en nog nooit register gedoe gehad. Zou het niet kunnen zijn dat een netwerkonderdeel op je pc herplaatst is door een spyware cloon , zodat adaware em daarom verwijderd. (achterhaal eens welk bestand er dan mist in je netwerk , zoek op welke plek deze staat om zo mogelijk te achterhalen welk programma het daadwerkelijk is, denk aan autoconfig exe bestand van bv je provider. misschien dat het syware bevat, waardoor je netwerksettings dus door adaware weggegooid worden, in dat geval , schone installatie , en zelf je netwerk configureren via de windows netwerk wizard of handmatig via eigenschappen.(in windows dan he ;) ) Zo ben je zeker van windows certified drivers (of zouden spywareclones van grote bedrijven ook certified zijn , ms kennende is alles met $$$ certified..

eventueel , je netwerk uninstallen , reboot , en herinstall + config , dan adaware runnen.
 
In ieder geval hartelijk dank voor jullie reacties :)
Gisteren heb ik dit gedaan toen ik mijn netwerk/internet verbinding kwijt was: ipconfig /release en renew maar werkt niet.
Toen netwerkkaart verwijdert en opnieuw geinstalleerd met daarbij tcp/ip werkte ook niet. Ik had geen tijd meer om verder iets uit te zoeken dus toen heb ik een systeem herstel gedaan. Ik ga het vanavond gewoon weer proberen en gebruik wat tips van jullie erbij. Er werden maar weinig bestanden gevonden met ad-aware dus het moet niet zo moeilijk zijn om uit te vinden welk bestand van belang is voor mijn connectie.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan