ACM onderzoekt waarom Ziggo niet overal vrije modemkeuze biedt

Tweakers.net

RSS Feed
Berichten
119
De Autoriteit Consument en Markt is een onderzoek gestart naar Ziggo, omdat het telecombedrijf niet overal vrije modemkeuze aanbiedt. Dat is sinds eind januari verplicht, maar op delen van het netwerk van Ziggo is dat niet mogelijk, zegt het bedrijf.

Bron: Tweakers.net
 
Ik heb de postcodecheck gedaan.
Zuid-oosten van Noord Brabant, voormalig UPC gebied.

Eigen modem.png
 
Net ook even gecontroleerd. Hier ook nog niet beschikbaar (Hilversum).
Wat je hier mist is een prognose, wanneer dan wel?
Niet dat ik er echt op zit te wachten, maar lijkt me wel eens leuk om te proberen.

 
Vanochtend gecontroleerd en nog niet beschikbaar in Ede (GLD).
Niet dat ik er op zit te wachten want alles werkt naar wens. Stabiel en vrij van storingen.

Een grappig toeval is wel dat KPN de hele wijk gaat voorzien van glasvezel. Ik heb me maar vast ingeschreven voor de aanleg, gebruik is weer heel wat anders.
 
Ik vraag me af waar het wel kan, denk dat je dan eerder klaar bent.
Hier Rotterdam ook nog niet
 
Een grappig toeval is wel dat KPN de hele wijk gaat voorzien van glasvezel. Ik heb me maar vast ingeschreven voor de aanleg, gebruik is weer heel wat anders.
Nou, hou ze goed in de gaten als ze gaan beginnen! Hier in Apeldoorn is het een jaar of 2 geleden ook gedaan, wat een puinhoop. En geen arbeider die fatsoenlijk Nederlands praat of op z'n minst Engels of Duits. Merendeel is migrant uit Griekenland, Turkije, en andere voormalige Oostbloklanden.

Bij mij zat op een gegeven moment de slagsonde vast die de kabel naar de woning brengt. Bleek ie vast te zitten op 2 meter diepte onder mijn privé parkeerplaats. Wilden ze deze "even" opengraven. Dacht t niet, want als dat op dezelfde manier gaat als dat ze de stoep hebben teruggelegd, kan ik mijn auto in China ophalen. Jammer dan, snij de slang maar door (kosten tussen 1,5 en 2 mille), = bedrijfsrisico....:grin: Dat staat in geen verhouding tot de kosten die ik heb gemaakt om de privé parkeerplaats te laten aanleggen. Was opzichter/ uitvoerder (die overigens wel Nederlands spreekt maar bijna niet op lokatie is) niet blij mee. Ik kan er niet mee zitten.

Bij de buren en verdop in de wijk ook bij mensen met een eigen parkeerplaats voor de deur precies hetzelfde probleem, Helemaal op de kop gezet met een graafmachine, planten kapot e.d. Maar nergens iets kunnen verhalen..... KPN zegt geen verantwoordelijkheid te dragen voor de werkzaamheden.

Monteurs moeten nog steeds langskomen om eea aan te sluiten in de meterkast, maar komen denk ik niet meer i.v.m. de vele klachten en schades.:knuppel:
Boeit me ook niet, anders verdwijnt het oranje sprietje bij de voordeur binnekort ver onder de zoden als ze niet voor eind van deze maand de boel komen afmonteren.
 
hier ook niet

Eigen modemkeuze is nog niet beschikbaar​


We werken er hard aan om dit binnenkort mogelijk te maken. Zodra het lokale netwerk in je buurt is aangepast, zie je dit bij de postcodecheck.
 
Maar helaas gaan ze mijn super goed werkende Cisco EPC3212 (combi met een ASUS RT-AC87U router) vervangen door een modem/router die ik dan in bridge modus moet laten zetten door de helldesk.
 
Terug
Bovenaan