• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Aanvoer publieke zenders tbv analoge ontvangst

  • Onderwerp starter Deleted member 6393
  • Startdatum
D

Deleted member 6393

Weet iemand wat voor bron UPC gaat gebruiken voor doorgifte van de publieke zenders in het analoge pakket?
Nu wordt daar analoog Wieringermeer voor gebruikt in Noord-Holland maar dat gaat per 11/12 uit de lucht.
Gaat men dan het brakke DVB-T signaal gebruiken, wellicht de satelliet of komt er een rechtreekse aanvoer via glasvezel vanuit Hilversum waardoor een erg mooi beeld zonder artefacten mogelijk wordt?
 
Ze gebruiken nu al geen analoge aanvoer meer. Is te zien aan de streepjes bij breedbeeld uitzendingen. Waar het wel vandaan komt weet ik niet. Misschien van de satelliet.
 
Al heel lang (meer dan jaar) zijn de PalPlus uitzendingen van de publieke omroep bij UPC analoog niet meer in PalPlus. Dus sinds maanden is hun aanvoer neem ik aan dan al niet meer via die analoge bron.
 
Hier in Haarlem zie ik geen streepjes aan de bovenkant bij breedbeelduitzendingen van de publieken in het analoge pakket.
In andere topics heb ik begrepen dat het in andere regio's, zoals Rotterdam, wel het geval is of was.
Vandaar de gedachte dat de aanvoer in Noord-Holland nog van Wieringen kwam.
Ook al omdat de tijd van teletekst gelijk loopt met de werkelijke tijd terwijl je bij gecomprimeerder digitale aanvoer altijd vertraging hebt van het encoderen. Teletekst loopt bij satelliet zo'n 2 seconden achter bijvoorbeeld.
 
De streepjes zijn alleen zichtbaar bij digitale tv breedbeeld op 4:3 (instelling plat) en dan alleen nederland 1,2,3,
analoog heb ik ze ook nog nooit gezien.
De aanvoer in Flevoland is analoog wisselend Smilde of Wieringermeer.
Bij atmosferische storingen zie je soms dat er automatisch om geschakeld wordt naar een betere ontvangst.
Ik neem aan dat straks na 11 dec het digitale signaal vertaald gaat worden voor analoge distributie en niet het wazige digitenne/KPN signaal gebruikt gaat worden.
 
Ik heb begrepen dat de streepjes weg zijn op UPC-digitaal. Dus daar wordt nu een andere aanvoer dan satelliet gebruikt.
De vraag is nu of deze verbeterde aanvoer nu ook voor analoog gebruikt wordt?
 
Analoog heb ik nooit strepen gehad en digitaal sinds dit weekend dan niet meer... Maar ik woon ook in het oosten van het land...
 
Hoe de aanvoer dan ook is, het beeld is gewoonweg perfect op analoog van Ned. 1,2 en 3. Zelfs beter dan de satelliet. Geen artefacten te zien.
Of UPC haalt het van de satelliet maar omdat ze een hoogwaardigere ontvanger hebben dan een consumentenontvanger van 100 Euro is het beeld beter, of ze gebruiken het 8 Mbits/s signaal vanuit Hilversum.
Satelliet is in ieder geval bij mij de deur uit!
 
paullus zei:
Hoe de aanvoer dan ook is, het beeld is gewoonweg perfect op analoog van Ned. 1,2 en 3. Zelfs beter dan de satelliet. Geen artefacten te zien.
Of UPC haalt het van de satelliet maar omdat ze een hoogwaardigere ontvanger hebben dan een consumentenontvanger van 100 Euro is het beeld beter, of ze gebruiken het 8 Mbits/s signaal vanuit Hilversum.
Satelliet is in ieder geval bij mij de deur uit!

Hier in Zuid-Holland haalt UPC het van de satelliet (zijn afspraken over gemaakt want dit is een vertraagd signaal!); de analoge signalen van Goes (dat was altijd een ramp) zijn dus al een tijdje weg

Toch is het beeld slecht: reden, ze zitten vlak naast elkaar op de UHF band en lijken elkaar te storen (de kabelkanalen dus, niet de bronsignalen vanaf satelliet).
 
Weet iemand welke aanvoer er nu eigenlijk gebruikt wordt?
Op het forum van Multikabel wordt momenteel erg geklaagd over slecht analoog beeld van Ned. 1,2 en 3 door artefacten wegens een slechte digitale aanvoer. Men vermoedt daar dat het satellietsignaal gebruikt wordt en niet de 8 Mbits/s aanvoer omdat daar sync-problemen beeld/ geluid mee zou zijn.
Ik vind zelf het analoge beeld bij UPC hier in Haarlem nog steeds goed al zie ik wel dat er de laatste weken een soort filter overeen gezet is dat trillingen in het beeld tegengaat. Dit zou er op kunnen wijzen dat het matige satellietsignaal gebruikt wordt als aanvoer dat door het filter nog enigszins kijkbaar wordt gemaakt.
 
Terug
Bovenaan