Aantal vragen omtrent legaliteit/mogelijkheden gebruik CI+

mostlife

Forum Gebruiker
Berichten
1
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Dag. Mijn alias is mostlife (aangepast).

Ik hoor op allerlei forums dat als je in fUPC gebied zit, je te maken krijgt met een nagra ci+ module die ik momenteel heb...
Nou heb ik daar enkele vragen over.
- Wat als je in voormalig fupc (nagravision) gebied zit, en een fZiggo kaart en module + kaart wil gebruiken van bijvoorbeeld een familielid (irdeto), en deze wil gebruiken voor je tv. Is dit dan toegestaan door Ziggo? Mag je een kaart van een ander adres gebruiken op je eigen aansluiting?
- Klopt het dat irdeto kaarten niet werken op bijvoorbeeld CI+ 1.4 of hoger?
- Een fUPC abonnement aangegaan voor de fusie, is de apparatuur daarvan hetzelfde als dat je een abonnement zou zijn aangegaan na de fusie? Met name CI+?
- Als het legaal zou zijn om deze kaarten te delen, en deze ondersteund worden op mijn tv, zou iemand dan mij een pm willen sturen als hij/zij iemand kent die eventueel een zo'n fziggo (irdeto) kaart kan komen.

Ik ben bereid om eventueel via paypal een bedrag maandelijks over te maken als dat is toegestaan. Anders laat het maar zitten.
 
Laatst bewerkt:
Officieel mag je een abonnement niet delen buiten het adres waar het abonnement op loopt.
Dat betekent dat je geen smartcard van iemand uit het Ziggo gebied mag gebruiken bij jou thuis.
Dit gecombineerd met een paar andere zaken** zal het moeilijk maken aan een smartcard te komen van iemand die geen familie, of vrienden van je zijn.

In het fUPC gebied is betreft de apparatuur niets veranderd voor en na de fusie.

** Vertrouwen over en weer en het feit dat ook fZiggo klanten niet meer aan nieuwe / extra kaarten kunnen komen en dus zuinig zijn op de kaarten die ze nog hebben.
 
Allereerst er is een groot verschil of Ziggo iets vind of dat het wettelijk mag. Ziggo kan het ergens niet mee eens zijn (en dit kan hun voorwaarden schenden) maar de wet is bepalend en niet Ziggo. Ze kunnen wel zeggen wij willen jou liever niet als klant.

-Als jij een Irdeto kaart wilt gebruiken in de fUPC regio dan zal dit technisch geen probleem zijn. Als je een irdeto humax box of CI(+) module gebruikt zal alleen het interactieve deel niet werken omdat de nagra box een ingebouwd modem hebben en irdeto boxen niet.

-Naar mijn weten heeft de CI+ standaard niks te maken met of het irdeto is of nagra, je hebt nagra modules en irdeto modules die zijn niet uitwisselbaar. Bij nagra is het kaart gekoppeld aan een specifieke module of box, bij irdeto is dat niet het geval.

-Of de apparatuur hetzelfde is voor en na de fusie is een lastige, in fupc regio zijn voor zover ik weet ook nieuwere nagra ci+ modules verkrijgbaar en in fziggo regio denk ik nog steeds dezelfde CI+ irdeto modules.. maar die kunnen na de fusie wel een mediabox xl krijgen en die werkt ook via nagra.

-Echter Ziggo is niet blij als jij irdeto kaarten gaat delen, (zij krijgen hierdoor minder inkomsten) Binnenshuis kunnen ze hier weinig aan doen maar je begrijpt dat ze hier geen support op geven.

Trouwens ben je nu niet een beetje dom bezig? Juist als je dit soort dingen wilt doen zet dan niet je volledige naam er bij.
 
Terug
Bovenaan