• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

aansluiting ziggo alles in 1

Status
Niet open voor verdere reacties.
M

marco1990

Goedendag.

Wij zitten een beetje met een probleem met de aansluiting van Ziggo alles in 1 met interactieve tv. Ik hoopte dat jullie mij daarbij konden helpen:grin:.
Inmiddels is de hoofdaansluiting in de meterkast al vervangen door de bijgeleverde twist and lock wandcontactdoos en verdeler om internet en telefonie te verkrijgen. Internet werkt ook inmiddels. Nu zitten we alleen met interactieve tv. Het betreft een vrij nieuw huis met een wandcontactdoos in de woonkamer, slaapkamer en in de meterkast. Als ik interactieve tv aansluit in de woonkamer of slaapkamer krijg ik totaal geen signaal. Wandcontactdozen al uitelkaar gehaald en hier zit gewoon netjes de coax kabel met aardedraad aangesloten. Als ik dan de tv aansluit met een coax kabel op de wandcontactdoos met verdeler in de meterkast heb ik wel tv signaal. Alleen is dan het geluid heel raar maar dat staat hier los van denk ik.
Wie kan mij helpen met dit probleem?

Met vriendelijke groet,

Marco
 
Ik neem aan dat de coaxkabel die naar de wandcontactdozen in de woonkamer en de slaapkamer gaan in de meterkast aangesloten zijn op de tv-out uitgang van de verdeler (deze zit op de twist and lock-aansluiting), en niet rechtstreeks via de wandcontactdoos in de meterkast doorgelust worden. Als je voor het gebruik van interactieve tv gebruik maakt van een CI+ module, dan moet je tv verder nog via een UTP-kabel verbonden worden met het internet. Maak je gebruik van een digitale ontvanger, dan moet je de ontvanger nog aansluiten op het internet. Verder kan soms de lengte van de coaxkabel die naar de woonkamer en/of slaapkamer gaat nog van belang zijn. Als deze namelijk te lang is, dien je op de verdeler in de meterkast eerst een versterker aan te sluiten op de tv-out uitgang van de verdeler. Op de uitgangen van de versterker kun je dan de kabels naar de woonkamer en de slaapkamer aansluiten.

Mocht je gebruik maken van een digitale ontvanger, dan is voor het gebruik van interactieve tv het merk verder nog van belang. De Cisco krijgt zijn internetsignaal via de coaxkabel terwijl bijv. de Humax via een UTP-kabel aangesloten dient te worden op het internet. Bij gebruik van de Cisco dien je de verdeler (twist and lock) dan niet te gebruiken. Op de wandcontactdoos in de meterkast sluit je dan een versterker rechtstreeks aan. Vanaf de versterker gaat dan de coaxkabel naar de woonkamer en/of slaapkamer. Je modem sluit je ook rechtstreeks op de versterker aan in dat geval (dus zonder gebruik van de verdeler).
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan